Snježana Zovko: Cilj nam je odgojiti publiku za koncerte klasične glazbe

Nakon spektakularnog koncerta DISKOSIMFOMANIJA, Simfonijski orkestar Mostar odlučio je organizirati još izazovniji koncert. Povodom Svjetskog dana glazbe u Parku Zrinjevac publika će moći uživati u skladbama koje su nastajale u rasponu od sedam desetljeća. Stoga i naziv koncerta MUSIC REVOLUTION.

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar, Snježana Zovko bila je gošćom “Vijesti plus” Običnog radija.

Tko je god došao na koncert imao je priliku vidjeti kakvu smo energiju prenijeli mi i naši prijatelji solisti sa scene. Oduševljeno je reagirala publika, zaista je bilo prelijepo te večeri u HDHS Kosače. Misija Simfonijskog orkestra je ne samo ljudima plasirati slušanje klasične glazbe nego i mlađim generacijama približiti pravu glazbu na popularan način. Cilj nam je odgojiti publiku za koncerte klasične glazbe, jer onda smo građani svijeta. Dječica koja sviraju klasični instrument osjećaju se građanima svijeta i dobro su došli u bilo koje visoko društvo.“, kazala je Snježana Zovko o prethodnom koncertu DISKOSIMFOMANIJA.

Koncert Music Revolution počinje u 21:00 sat, u utorak20.6.2023. u Parku Zrinjevac u Mostaru. Solistica je Antonija Batinić, a prijatelji koji će joj pomoći otpjevati 18 skladbi su: Karla JovanovićNenad Tomičić, Oliver Bevanda i Josip Drinovac.

Na repertoaru su evergreeni Tine Turner, Ette James, Elle Fitzgerald, Arethe Franklin, Queen, Princa, Whitney Huston itd.

Music Revolution je nastavak DISKOSIMFOMANIJE, jer je riječ o solistici izuzetnih vokalnih sposobnosti. Jedna od najboljih vokalnih interpretatorica koji se mogu vidjeti i čuti u Hercegovini, riječ je o Antoniji Batinić. Već šesti put u nizu nam je dragi Bog pomogao da na Svjetski dan glazbe imamo lijepo vrijeme, tako se nadamo da će biti i ovoga puta.“, kazala je Snježana Zovko.

Prateći vokali su: Karla Jovanović, Nenad Tomičić i Vokalni ansambl Liron

Aranžmane za prateće vokale napisala je Monika Josipović, koja je također uvježbala Vokalni sastav Liron kojeg čine tri djevojke iz Rock School Mostar.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar i prateći band napisao je Damir Bunoza koji će i dirigirati koncertom.

Snježana Zovko: Cilj nam je odgojiti publiku za koncerte klasične glazbe

Snježana Zovko: Cilj nam je odgojiti publiku za koncerte klasične glazbe Običan radio.

obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO