Slobodanu S. iz Mostara određen pritvor zbog nasilja u obitelji

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 3. listopada, određen je pritvor u trajanju od najdulje jednog mjeseca prema osumnjičenom Slobodanu S. (1981.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “nasilje u obitelji”.

Osumnjičenom Slobodanu S. na teret se stavlja da je 30. rujna oko 15.30 sati u ulici Drage Palavestre u Mostaru, u obiteljskoj kući fizički napao svoju suprugu L.S., na način da ju je koljenom više puta udario u donji dio trbuha, kojom prilikom je oštećena udarila glavom od štok vrata, pri tome galameći na nju i prijeteći joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van s djecom, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar.

Nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor s osumnjičenim i oštećenom, i osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao na način da ju je presreo u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne ozljede.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Naime, pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog se vodi kazneni postupak za isto kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji s MUP-om HNŽ-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Slobodanu S. iz Mostara određen pritvor zbog nasilja u obitelji Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO