Sljedeći tjedan će 21.734 nezaposlene osobe u HNŽ-u dobiti jednokratnu novčanu naknadu

Federalno ministarstvo financija uputilo je naloge prema bankama za isplatu jednokratnih novčanih naknada nezaposlenim osobama u Federaciji BiH.

Uplata je izvršena je iz Proračuna Federacije BiH za 2022. godinu, a u skladu s Uredbom Vlade Federacije BiH o podršci stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, kojom je utvrđeno da jednokratna pomoć od po 100 KM bude isplaćena za nezaposlene osobe u FBiH.

Federalna vlada na posljednjoj sjednici je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a na osnovu podataka o korisnicima naknada iz dostavljenih zahtjeva nadležnih županijskih službi za zapošljavanje, donijela Odluku o utvrđivanju konačnog iznosa sredstava za isplatu jednokratne novčane naknade od ukupno 18.724.700 KM.

Naime, prema dostavljenim podacima svih deset županijskih službi za zapošljavanje, pravo na isplatu ove naknade ostvaruje 187.247 nezaposlenih osoba u Federaciji BiH. Iz Tuzlanske županije dostavljeni su podaci o 43.405 korisnika, slijede Županija Sarajevo sa 38.432, Zeničko-dobojska sa 33.314, Hercegovačko-neretvanska sa 21.734, te Županija Središnja Bosna sa 18.430 i Unsko-sanska sa 16.800 korisnika.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj je 6.696 nezaposlenih za koje je nadležna županijska služba utvrdila kako ostvaruju pravo na ovu naknadu, dok je u Hercegbosanskoj županiji taj broj 4.070, u Bosansko-podrinjskoj županiji 2.190, te u Posavskoj 2.176 osoba.

Uredbom Vlade Federacije BiH o podršci stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena predviđeno je da županijske službe za zapošljavanje najkasnije do 20. prosinca ove godine isplate jednokratnu novčanu naknadu na transakcijske račune korisnika.

  (VIDEO) Mostarski vatrogasci na licu mjestu: Ovako izgleda kada izbije požar u dimnjaku

Objava Sljedeći tjedan će 21.734 nezaposlene osobe u HNŽ-u dobiti jednokratnu novčanu naknadu pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo