Skupština HNK: Izvršen izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije

Pod predsjedanjem zamjenika predsjedavajućeg Tomislava Martinovića danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine  Hercegovačko-neretvanskog kantona na kojoj je izvršen izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je ovjerila ukupno 14 kandidatskih lista od kojih je 8 kandidatskih lista iz reda hrvatskog naroda, 2 kandidatske liste iz reda bošnjačkog naroda, 3 kandidatske liste iz reda sprskog naroda, 1 kandidatska lista iz reda Ostalih.

Prije početka glasanja, obavljen je žrijeb kako bi se utvrdio redoslijed lista sa imenima kandidata na glasačkim listićima te je obavljeno tajno glasanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Nakon završenog postupka tajnog glasanja Privremena komisija za izbor delegata u Dom naroda konstatovala je da je glasalo ukupno 30 poslanika te da su svi glasački listići važeći.

Izvještaj o radu komisije će zajedno sa izbornim materijalom biti dostavljeno Centralnoj izbornoj komisiji BiH radi utvrđivanja mandata izabranih delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ovim je okončana konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Skupština HNK / radiokonjic.ba

01.12.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo