Školi Superznalac iz Čapljine 4 medalje na Međunarodnoj olimpijadi mentalne aritmetike

Split je ove godine bio domaćin velike olimpijade škole matematičko – logičkih vještina SUPERZNALAC, a na natjecanju je sudjelovalo oko 300 djece. Djeca su bila raspoređena po grupama po godištu i  oblastima gradiva.

Djeca iz različitih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije odmjerili su svoje znanje u brzom računanju, mentalnom računanju te slaganju rubikove kocke.

Domaćin ove manifestacije bio je fakultet elektrotehnike, računarstva, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu koji je ustupio svoj prekrasan amifteatar.

Iako smo škola sa najmanjim brojem članova od svih ostalih, škola iz Čapljine osvojila je četiri medalje što je fantastičan rezultat s obzirom na činjenicu da je škola krenula s radom u rujnu prošle godine. Konkurencija na natjecanju su bile škole koje se već godinama bave ovom drevnom japanskom vještinom i imaju veliki broj polaznika.

”Imamo odličnu generaciju i nadali smo se dobrim rezultatima! Sve funkcionira odlično, djeca brzo uče, što su pokazali i rezultati. Imamo i jako dobru ekipu koja ostvaruje i jako dobre rezultate na samim satima ali je nažalost trema i umor uzela svoj danak na samom natjecanju. Ovo nam je bila prva olimpijada, sigurni smo da će iduće godine ići i još bolji rezultati”, naveli su iz škole.

Osvajači medalja, pod vodstvom svojih mentora, za našu školu bili su:

  • Eva Raguž – 1. mjesto
  • Iva Soko – 3. mjesto
  • Gabrijela Šimović – 3. mjesto
  • Marija Puđa – 3.mjesto

”Daljnji razvoj se nastavlja prema europskim odnosno svjetskim natjecanjima gdje će učenici pokazati svoje vještine s djecom iz drugih krajeva svijeta. Kod ovakvih događaja djeca osim natjecateljskog duha stječu i nova prijateljstva, upoznajući različitosti, njihov način i stil života kao i činjenicu kako se radom i trudom mogu ostvariti zadani ciljevi bez obzira što dolaze iz jednog malog mjesta poput Čapljine.

Znanje je univerzalni jezik koji je cijenjen u svim kulturama i nacijama svijeta, a ulog u znanje je najbolji ulog koji roditelji mogu napraviti za svoje dijete. Ovo je zaista potvrda našeg napornog rada, predanosti i izvanrednih vještina mentalne aritmetike. Proveli smo beskrajne sate treninga, oštrilo svoje umove i gurali svoje granice”, navode iz škole.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/06/2-Olimpijada-u-Splitu-SZ-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/06/Marija-Pudja-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/06/EVA-RAGUZ-zlatna-Gabrijela-Simovic-Bronca-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/06/Superznalac-cap-olimpijada-10-315×420-Iva-Soko-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/06/SZ-Capljina-na-2-Olimpijadi-Split-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Objava Školi Superznalac iz Čapljine 4 medalje na Međunarodnoj olimpijadi mentalne aritmetike pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO