Šimun Topić brončani u Zagrebu

Turnir u Zagrebu Croatia open G1 2023., održan je ovaj viken u taekwondou. Na njemu su nastupili i članovi Taekwondo kluba „Poskok“ Posušje, njih petero od kojih je Šimun Topić osvojio brončanu medalju u svojoj kategoriji.

Članovi našeg kluba nastupili kao reprezentativci Taekwondo saveza Herceg Bosne, a najuspješniji je bio Šimun Topić koji je u konkurenciji kadeta do 53 kilograma u borbi za medalju ostvario pobjedu nad predstavnikom Austrije i osigurao broncu da bi u polufinalu izgubio od prvaka kategorije. „U subotu smo nastupili na Cratia openu. Nastupio sam u kategoriji KM -53 kg,  imao sam 3 borbe prvu borbu sam pobijedio predstavnika Austrije rezultatom 2:1 u rundama, drugu borbu sam izgubio od predstavnika njemačke rezultatom 2:0 u rundama i time sam završio svoj nastup na ovom taekwondo natjecanju. Osvojio sam 3. mjesto i ovo je moja prva medalja na G1 natjecanju Zadovoljan sam svojim nastupom“, kazao nam je naš Šimun.

David Milićević je u kategoriji juniora do 59 kilograma nakon dvije pobjede izgubio u borbi za medalju od prvaka te kategorije. Nakon jedne pobjede borbu za medalju od prvakinje kategorije izgubila je Anamarija Miličević u kategoriji kadetkinja do 51 kilogram. Bez ostvarenih pobjeda turnir su završile Marta Grubišić u kategoriji kadetkinja do 51 kilogram i Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 59 kilograma.

Na ovom turniru naše borce pratili su treneri Taekwondo saveza Herceg Bosne Vedran Ćubela i August Orlović iz Livna, a našu ekipu je pratila i vozila Ivana Miličević.

Osim naših članova za Taekwondo savez HB nastupili su i članovi iz Livna koji su ostvarili dobar rezultat.

„Čestitke svima na pobjedama i osvojenim medaljama. Zahvaljujemo se Elektroprivredi HZHB koja je sufinancirala nastup naših sportaša na ovom turniru“, kazali su nam iz TKD kluba „Poskok“ Posušje.

Zagreb Croatia open je jedan od najkvalitetnijih i najbrojnijih međunarodnih bodovnih taekwondo turnira u Europi. Na turniru se okupilo više od 700 natjecatelja iz cijelog svijeta u uzrastima kadeta, juniora i seniora, u ženskoj i muškoj konkurenciji.

šimun topić brončani u zagrebu
šimun topić brončani u zagrebu
šimun topić brončani u zagrebu

Objava Šimun Topić brončani u Zagrebu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO