back to top

Seonica nakon mise

Ako ćete dernečiti evo vam cijena artikala za odrasle i djecu

Nakon duhovne okrepe, na redu je ona tjelesna. Nakon mise većina je otišla svojim kućama na ručak. Tu će počastiti sebe, rodbinu i prijatelje jelima koja su sami ispekli, odnijeli profesionalcima da ispeku ili kupili gotovo bez gnjavaže. More svega se nudi i bilo bi neozbiljno nabrajati cijene svega i svačega. Vjerujem u vlastiti refleks Duvnjaka, doduše nešto mlađeg koji ima nejaku djecu. Evo što je potrebno i po kojim cijenama:

Na vrhu je janjetina, a kilogram je 50 maraka. I već je bio manjak nakon mise, sve unaprijed zaručeno. Ako niste za janjetinu, što je gotovo nevjerojatno, možete pojesti pile. Cijena je po komadu, a vrti se do jednoga kilograma. Cijena, čista bagatela – 15 maraka. Nećete piletinu, ipak je to posno, onda ćevapi; 12 maraka za 10 komada. Što se tiče mesa – dosta! Nasitili ste se! Što jeli da jeli valja zaliti. A zaliti valja pivom. Najzgodnije je dva deci točenoga za 3 marke. Vama i dosta. Sada, ili prije, jer su nestrpljiva, slijede djeca. Morate im kupiti balon jer se baš onako šareni pred dječjim očima. Platit ćete ga 20 maraka. Onda djeci sladoled; točeni 3 marke, kugla 2 marke. A onda na ringišpil (ovo je jedna od onih riječi, germanska, koja mi malo smeta, ali priznajem da ne znam hrvatsku), minutica, sitniš, 3 marke. Vama nakon janjetine, piletine, ćevapa i piva ne treba bog zna što, ali treba vašem ženskom društvu. Najbolje je voće. Ponuda je dobra, ali ovo je vrijeme grožđa i smokava. Kilogram grožđa 5 maraka, a smokava 10.

Plastični autići, lutke i puške, nosači zvuka, šalovi i kape, bižuterija, odjeća i obuća-sami se raspitajte.

Foto: Božo Krajina/Tomislavcity

A za muški dio društva, ne pretjerujte s maliganima, a ako se malo ugrijete, pa vam dođe da nekoga, ne dao bog udarite – nemojte! Ima i za to ponuda. Potražite automat, ubacite marku i udarite njega šakom, a ne bližnjega svoga.

seonica nakon mise
Foto: Božo Krajina/Tomislavcity

Grmi u daljini. Možda će baciti malo kiše? Ima li kišobrana? Ne znam?

Božo Krajina/Tomislavcity

Objava Seonica nakon mise pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO