back to top

Provjerite jeste li dobili novčanu pomoć od EU

Od ukupno 216.360 domaćinstava po sve četiri kategorije pravo na novčanu pomoć od EU ostvarilo je 152.488 domaćinstava u FBiH.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je u ponedjeljak preliminarne rezultate javnog poziva za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem prevladavanja energetske krize te najavio da će građani od srijede moći provjeriti status prijave na linku napravljenom isključivo za ovu namjenu.

Status prijave, po privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava, možete provjeriti na web stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/najkasnije do 12. prosinca i to jednostavnim unosom matičnog broja podnositelja prijave ili jednog od članova domaćinstva.

Po unosu matičnog broja prikazat će se status prijave, uz potvrdu ostvarenog prava ili detaljno obrazloženje uvjeta koji nisu ispunjeni.

Iz Ministarstva ističu da je za građane kojima su prijave odbijene, zbog čega se njihovo domaćinstvo nije moglo kvalificirati za dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu, ostavljena mogućnost prigovora, te da se prigovor podnosi u općini ili gradu u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava.

Na osnovu ispravno podnesenih prigovora, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će izvršiti dodatnu provjeru kroz službene evidencije nadležnih institucija, te kreirati listu predmetnih zahtjeva koja će sadržavati informacije o rezultatima izvršenih dodatnih provjera.

Nakon okončanja prethodno pobrojanih koraka, formirat će se konačna lista domaćinstava koja su se kvalificirala kao energetski siromašna o čemu se posebnu odluku donijeti Vlada Federacije BiH, navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo, Javni poziv je objavljen 23. listopada, a zatvoren 10. studenoga 2023. godine.

Post Provjerite jeste li dobili novčanu pomoć od EU je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO