Promovirana knjiga ‘Tajna dobrih odluka’

U Čitluku je promovirana knjiga ‘Tajna dobrih odluka’, autorice mr. sc. Andrijane Vučić. Tridesetak kratkih priča imaju zajedničku nit – život je borba (borba sa samim sobom), život otkrivamo kroz prijateljstva, odnos s majkom (roditeljima), školovanje, prve ljubavi, mladalačke nestašluke; život koji živimo je borba u kojoj ćemo nekada morati odlučivati. Ali, u Andrijaninu slučaju – i pobjeđivati.

Andrijana Vučić dugo je dvojila – bi li svoje intimne ispovijesti, svoje dnevničke zapise, svoju rukopisnu škrinjicu najskrivenijih misli i želja, ali i onoga što joj se u stvarnosti događalo, otvorila i prepustila svijetu. Bi li sa svoga dlana pustila misli, male i velike stvari koje su joj se u životu zbivale, slobodno izaći i pokazati se svijetu. Odluka je bila ispravna. Iako piše već duže vrijeme, prvi put da je odlučila sve ono što je pisala za svoju dušu – podijeliti i s javnošću, s publikom. Riječ je o intimnoj ispovijesti, dnevničkim zapisima, uz koje povremeno provlači i svoja poetska nadahnuća, gotovo uvijek vezana za određeni životni trenutak, koji ju je, na ovaj ili onaj način, obilježio, „izuo iz cipela“ ili natjerao promisliti o svojemu mjestu pod ovim suncem. Ona piše jednostavnim jezikom, ne bježeći ni od lokalizama, fraza tipičnih za mlađu populaciju i populaciju koja je odrastala uz društvene mreže. Ni heštegovi joj nisu strani pa ih koristi čak i kao naslove #nebibilokul, #selfcare… Naravno, piše u ja formi, ne uljepšavajući svakodnevicu kroz koju je prolazila, ne dajući svojim riječima i promišljanjima značenja koje bismo razumjeli tek ako bismo dublje zaronili u filozofske sfere. Andrijani želim dugu i uspješnu plovidbu spisateljskim vodama. Mislim da se iz svake ove njezine kratke priče, ispovijesti ili dnevničkog zapisa (kako god!), može napisati obimnija pripovijest. Možda poslužiti i kao uvertira u roman. Zašto ne? Andrijana, neosporno je, ima spisateljskog talenta, samo ga još više treba osloboditi i razmahati – istaknula je urednica knjige, Misijana Brkić Milinković.

  Uskoro „Ladies open Brotnjo 2022.“

Tijekom same promocije Andrijana je zahvalila svojoj obitelji na potpori i naglasila kako je za svaku dobru odluku potrebno imati hrabrost i vjeru u sebe. Njezina poruka jest da ni pred kojom nevoljom ili životnom preprekom ne smijemo pokleknuti, nego se izdignuti ponad svega i ići naprijed. Najbolji način da to učinimo je da malo više slušamo sebe i ne zanemarujemo ono što čujemo.

Knjiga se može kupiti preko LINKA

The post Promovirana knjiga ‘Tajna dobrih odluka’ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo