Predstavljanje knjige i okrugli stol na temu: Sukob legitimiteta: izazovi demokraciji u multinacionalnim državama

U organizaciji Udruge za promicanje filozofije federalizma (UPFF) iz Mostara u ponedjeljak 12. lipnja 2023. godine s početkom u 14 sati u dvorani „Fra Jozo Vasilj“ (br. 39) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održat će se predstavljanje hrvatskog prijevoda knjige Sukob legitimiteta: izazovi demokraciji u multinacionalnim državama autora Alaina-G. Gagona, redovitog profesora na Fakultetu političkih znanosti iz Montreala.

Alain-G. Gagnon, voditelj sveučilišne katedre za istraživanje Kanade i Quebeca, među vodećim je akademicima koji na međunarodnoj razini snažno promiču kanadska iskustva u primjeni načela multinacionalnog federalizma i upravljanja dubokim razlikama.

Supredstavljači knjige bit će Felix Mathieu, stručnjak za komparativni federalizam i izvanredni profesor na Odjelu za političke znanosti Sveučilišta Winnipeg i Pablo Ouziuel, stručnjak za nenasilne prakse demokratizacije i postdoktorand na Sveučilištu Quebec u Montrealu.

Predstavljanje knjige i okrugli stol na temu: Sukob legitimiteta: izazovi demokraciji u multinacionalnim državama

Od bh. predstavljača o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević s Univerziteta u Sarajevu te prof. dr. sc. Dražen Barbarić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i dr. sc. Dejan Vanjek, docent sa Sveučilišta u Mostaru.

Nakon predstavljanja održat će se okrugli stol na kojem će se razgovarati o mogućnosti primjene kanadskih iskustava u upravljanju razlikama na Bosnu i Hercegovinu te daljnjeg unaprjeđenja akademske suradnje i razmjene.

Sunakladnici prijevoda knjige su Sveučilište u Mostaru i Udruga za promicanje filozofije federalizma (UPFF).

Knjiga je prevedena i objavljena u sklopu projekta Suvremeni federalizam u teoriji i praksi: Kanada – BiH, realiziran uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO