Poništena još 71 diploma privatnog fakulteta u BiH

Inspektorat Republike Srpske poništio je još 71 diplomu Visoke škole Prometej, na studijskom programu Transportno inženjerstvo.

Na ovom fakultetu ponovno tvrde da su žrtve sustava, te da je u pitanju tehnička greška.

Prosvjetna inspekcija RS je polovinom srpnja naložila Visokoj školi Prometej da proglasi ništavnim diplome za studente koji su upisani u generaciju 2012/2013 i 2013/2014 godine, a koji su završetkom studijskog programa Transportno inženjerstvo stekli zvanje diplomirani inženjer prometa.

Na ovo rješenje Prometej se žalio Ministarstvu za znanstvenotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo RS, koje je žalbu odbilo i naložilo poništavanje diploma.

Nakon toga „Prometej“ poništava 71 diplomu.

Na osnovu rješenja Inspektora za prosvjetu i sport Senat Visoke škole za prosvjetu i sport je donio odluku o otklanjanju nepravilnosti i ispravljanju grešaka diploma svršenih studenata studijskog programa Transportno inženjerstvo te proglašavanju diploma ništavnim, istaknuli su u Prometeju.

U Prometeju tvrde da su diplome poništene jer je u njima bilo upisano zvanje „diplomirani inženjer prometa“, dok u Inspektoratu smatraju da treba stajati „strukovni specijalist inženjer prometa“.

Post Poništena još 71 diploma privatnog fakulteta u BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO