back to top

Policija zaplijenila čak 7,7 tona kokaina

RAZBIJEN LANAC KRIJUMČARA – Nizozemska policija zaplijenila čak 7,7 tona kokaina: Sve je bilo u kamiona s bananama
ROTTERDAM – Nizozemska policija je u Bleiswijku, selu sjeverno od Rotterdama, zaplijenila 7.7 tona kokaina i pritom privela šest osoba.

Nizozemska policija objavila je u utorak kako je uhitila šest muškaraca sjeverno od Rotterdama nakon što su iz kamiona s bananama istovarili najmanje 7.7 tona kokaina.

Kamion s drogom je uočila antwerpenska carina koja je potom obavijestila nizozemske kolege. Policija je pratila kamion do Bleiswijka, sela sjeverno od Rotterdama, a kada je kokain istovaren krenula je u akciju.

“Kada je teret uklonjen, intervenirala je Služba za specijalne intervencije (DSI) te su uhićeni 43-godišnji poljski vozač i pet osoba koje su uklonile teret”, objasnili su u priopćenju za javnost.

– Oglas –

Počinitelji su trojica Nizozemaca u dobi od 41, 49 i 60 godina te dvojica Belgijaca u dobi od 21 i 48 godina, dodala je nizozemska policija, ističući da ne može isključiti mogućnost drugih uhićenja.

“Istovarivali su kamion s najmanje 7.700 kilograma kokaina”, stoji u priopćenju.

– Oglas –

Ovo je druga velika zapljena posljednjih mjeseci nakon što je u srpnju u luci u Rotterdamu u kontejneru s bananama koji je stigao iz Ekvadora, zaplijenjeno više od osam tona kokaina.

Nizozemska carina je nedavno obavila kako je u prvoj polovici 2023. zaplijenila više od 29.702 kilograma droge, što je više nego u istom razdoblju prošle godine (22.009 kilograma).

Nizozemska i Belgija, sa Španjolskom među prve tri su zemlje u Europi za isporuke kokaina uglavnom iz Paname, Kolumbije i Ekvadora.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO