back to top

Policija u Hrvatskoj traži nestale rukometaše Burundija

Riječka policija traga za desetoricom nestalih mladića, državljana Burundija, sudionika svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. kolovoza, među ostalim gradovima, održava i u Rijeci.

U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih rukometaša, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka, izvijestila je primorsko-goranska policijska uprava.

Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o desetorici mlađih muških osoba, rođenih 2006. godine, koji su se u srijedu 9. kolovoza oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz riječkog studentskog centra. U studentskom centru bili su smješteni za vrijeme trajanja prvenstva, a, napominju iz policije, ne odgovaraju na telefonske pozive.

“Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog stožera svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.

Unatoč tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika zaštitarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti natjecanje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru”, komentirali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Post Policija u Hrvatskoj traži nestale rukometaše Burundija je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO