back to top

Pogledajte program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega

Program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega započinje Svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja će se održati u petak, 11. kolovoza s početkom u 10 sati u kinu Borak.

Također, s početkom od 10 sati, planirano je polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava, gdje će isti dan u 21 sat biti održana večer folklora i kulturne baštine.

Događaj je posvećen izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine. Na manifestaciji će nastupiti brojne folklorne skupine koje će predstaviti izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

Tijekom petka, 11. i subote 12. kolovoza, u Parku Sajmište od 20:30 sati, održat će se prva međunarodna smotra pučke baštine „Kolo na kamenu“. Prvi dan će sudjelovati dječje skupine kulturno-umjetničkih društava s područja Širokog Brijega i Županije Zapandohercegovačke.

Drugi dan nas očekuje nastup odraslih postava nekih od najboljih kulturno – umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Smotru priređuje HKUD „Hercegovac“ pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

U subotu je također, u sklopu obilježavanja Dana Grada, planirano predstavljanje romana Zvonimira Mandića „Šapat oštrice/Boje plamena“ u Narodnoj knjižnici s početkom u 10:00 sati.

Roman je prva nagrada u ovogodišnjem Matičinu natječaju „Tomica Penavić – Moja prva knjiga“.

Mlade rock nade Širokog Brijega, odnosno grupa „Rock trajanja“ zapalit će publiku u ponedjeljak, 14. kolovoza od 21:30 sati na Trgu širokobrijeških žrtava.

Na Dan Grada Širokog Brijega, u utorak, 15. kolovoza od 21 sat, očekuje nas koncert legendarnog Željka Bebeka na spomenutom Trgu u kojem će uživati Širokobriježani i njihovi gosti.

Naposljetku, u četvrtak, 17. kolovoza očekuje nas veliko finale Lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega na stadionu Pecara s početkom u 18:30 sati. U finalu se sastaju ekipe Ljubotića i Lijeve Obale.

Post Pogledajte program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO