Počela važna edukacija u dječjim vrtićima u ŽZH

Edukacija zaposlenika i polaznika dječjih vrtića ”Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima” održana je u dječjim vrtićima Trnoružica 2, Trnoružica 1 i Maslačak u Širokom Brijegu, a održat će se u svim dječjim vrtićima na području ŽZH.

Na samom početku edukacije ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović predstavio je pripadnike žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite i istaknuo da je temeljni cilj edukacije upoznavanje s prirodnim i drugim nesrećama, kao i pravilno reagiranje u slučaju pojave istih, te upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

Potom je prikazan kratki film o ponašanju djece u slučaju pojave prirodnih nepogoda i drugih nesreća, te je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak potaknuo razgovor s djecom ukazavši na ulogu žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, te ih upoznao s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

U drugom dijelu edukacije pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg, Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Crvenog križa Široki Brijeg pokazali su svoju opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te su uz pripadnike policije iz Policijske uprave Široki Brijeg izveli kratke vježbe.

Djeci su podijeljene bojanke s motivima civilne zaštite, vatrogastva, prve pomoći, GSS-a i policije, te prigodni letci o ponašanju u slučaju pojave požara, potresa i drugih prirodnih nepogoda i nesreća.

Edukaciju djece u dječjim vrtićima, ali i zaposlenika dječjih vrtića u svim vrtićima na području Županije Zapadnohercegovačke provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskim/općinskim službama civilne zaštite, žurnim službama i operativnim snagama civilne zaštite i ravnateljicama dječjih vrtića u sklopu ”Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2023. godini”.

Uspješnosti ove edukacije pridonijela je aktivna uključenost ravnateljice, odgojiteljica i pomoćnog osoblja u dječjim vrtićima, te je pokazan veliki interes za ovaj vid edukacije.

Edukacija zaposlenika i djece u dječjim vrtićima u Širokom Brijegu nastavlja se u srijedu, 4. listopada, u Dječjim vrtićima Koko, Koko 2 i Svijet mašte.

počela važna edukacija u dječjim vrtićima u žzh

počela važna edukacija u dječjim vrtićima u žzh

počela važna edukacija u dječjim vrtićima u žzh

počela važna edukacija u dječjim vrtićima u žzh

Post Počela važna edukacija u dječjim vrtićima u ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO