back to top

Pehar na teniskom natjecanju u Grudama osvojio par Zoran Mamić – Mario Brkić

Teniski entuzijast iz Gruda Rafael Rafo Mikulić i ove se godine potrudio organizirati kvalitetan i u svemu uzoran teniski veteranski turnir parova u Grudama pod tradicionalno cijenjenim i nadaleko poznatim imenom “Lovrin kup”. Taj je turnir doživio svoje 11. izdanje. Službeno, organizator je Teniski klub Grude, ali teško bi to išlo bez Rafe, izjavljuju godinama istu rečenicu sudionici turnira, teniski veterani, ali i veterani koji su bili uspješni nogometaši, košarkaši, rukometaši itd.

– Igralo se desetak dana, najprije u pet skupina svatko protiv svakoga. U četvrtfinale su prošli pobjednici svih pet skupina te tri najbolja drugopredana para. Tu je poslužio veći broj osvojenih gemova. Poslužili smo se našim starim receptom kod formiranja svakog para tako da jedan igrač bude stariji od 45 godina, a njegov partner mlađi od 45. Na taj način na turniru je odigrano 30-ak mečeva – kaže organizator Rafo Mikulić, koji je i sam igrao i stigao do polufinala.

U polufinalu su se žestoko obračunali: Mate Šitum i Paul Galić protiv Jure Lešine i Joze Alilovića 7:5, 7:6. U drugom susretu Zoran Mamić i Mario Brkić nadigrali su par Rafael Rafo Mikulić i Goran Gogo Jelčić 6:4, 6:0. Bili su ovo neizvjesni, korektni i kvalitetni susreti, a najkvalitetniji je očekivano bio finalni okršaj. Zoran Mamić i Mario Brkić nadigrali su Matu Šituma i Paula Galića 6:4, 6:3.

– Hvala svima na korektnoj igri i pravom sportskom ponašanju – kaže uime organizatora Rafael Rafo Mikulić. Pobjednici su nagrađeni peharima i diplomama. Recimo da su i ovaj put, kao i godinama ranije, na turniru zaigrali igrači iz Hercegovine (Grude, Ljubuški,Široki Brijeg itd.) te tenisači iz Dalmacije i drugih dijelova Hrvatske. Pobjednik Zoran Mamić, nogometni trener i bivši nogometaš, imao je sreću što je bio u paru s Mariom Brkićem, ali i bez toga je kvalitetan tenisač.

– Godinama pehar pobjednika osvajaju poznata, ali i manje poznata imena. I sam sam bio dva puta pobjednik, ali pobjeđivali su i rukometaš Patrik Ćavar, Ante Čamber iz Posušja, Jure Lešina iz Imotskog, braća Brkić…

Najbolje od svega bilo je “treće poluvrijeme uz roštilj i domaću kapljicu, a svi smo pratili i prijenos Hajduk – PAOK – kaže Rafo koji se sprema za tradicionalni 19. teniski Grude Fest krajem rujna…

Post Pehar na teniskom natjecanju u Grudama osvojio par Zoran Mamić – Mario Brkić je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO