back to top

Osnovna škola Čerin obilježila svoj Dan škole

Osnovna škola Čerin obilježila je svoj Dan škole 16. listopada 2023. Podsjetimo da je na taj dan prije točno 118. godina, 1905. otvorena prva škola u Čerinu. Učenici i nastavnici priredili su jako bogat program u kojem je nastupilo više od 100 učenika.

U početku su, nakon izvedbe himne OŠ Čerin i dječjeg zbora, goste; predstavnike Ministarstva obrazovanja, kulture i športa HNŽ-a, predstavnike Zavoda za školstvo Mostar, predstavnike Općine Čitluk, drage prijatelje OŠ Čerin, školu prijatelj iz županije Zapadno-hercegovačke OŠ Biograci te ostale goste, roditelje pozdravili: učenica Blagica Korać i Mika Medić.

Zatim je uslijedio igrokaz pod nazivom: Vranin kaput, utemeljen na istinitom događaju iz prošlosti naše Hercegovine.

Sve prisutne pozdravio je ravnatelj Pero Petrušić, najavio nove školske projekte, te obnovu školske knjižnice pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, te obnovu tj. zamjenu starih lustera sa novom led rasvjetom koju će financirati Švedska vlada u suradnji sa Centrom za promociju civilnog društva BiH. Osim toga dao je naglasak na raznorazno učeničko psihičko, fizičko zlostavljanje koje je jako prisutno u svijetu, te kako se učenici, nastavnici, cijelo društvo mora boriti protiv takvog nasilja. Ono se ne može iskorijeniti jer je uvijek prisutno ali se može spriječiti.

„Draga djeco, gosti, prijatelji ne dajte da vam dan bude izgubljen, svako jutro kad se budete ustajali i sebi davali zadatak što ja to mogu učiniti da dan bude lijep meni i drugima. Zasigurno kad bi se to pitali moje susjedstvo, selo, grad, škola, Općina, svijet bio bi ljepše mjesto za sve, vjerujem ne bi bilo nasilja, ratova, zlostavljanja, a vi djeco možete učiniti mnogo lijepih stvari i vjerovati da je sve moguće da svijet bude lijepo mjesto za sve nas – naglasio je ravnatelj Pero Petrušić.

Nakon toga uslijedili su učenički igrokazi: Pipi kreće u školu, Mojsije i Dobro stablo gdje su učenici pokazali svoje umijeću u glumi, oponašanju i recitiranju. Sve prisutne zabavili su svojim plesom mažoretkinje Matea Prusina i Petra Stojić koje su izvele ples s kojim su nedavno osvojile prvo mjesto na ADA Europskom. Učenica Katja Odak predstavila je svoju područna školu D.V. Ograđenik sa svojom recitacijom o toj školi. I na kraju učenici prvog razreda sa učiteljicom Marijom Šarac izrecitirali su uz ples pjesmicu: „Pačić prvačić“ i „Tko stvori“ te dobili zasluženi gromoglasni pljesak publike.

Nakon toga uslijedio je oproštaj od pomoćnice ravnatelj gospođe Koviljke Gagro koja je od danas otišla u zasluženu mirovinu. Poklon i zahvalu u ime škole uz ravnatelja, uručila je predsjednica Školskog odbora gospođica Ilijana Petrina.

Foto: Osnovna škola Čerin

The post Osnovna škola Čerin obilježila svoj Dan škole appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO