Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški – audio i foto

Na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški usvojen je rebalans proračuna, kojim su povećani prihodi, uglavnom od poreza, za oko milijun i sto tisuća maraka, te su ta sredstva raspodijeljena za rekonstrukciju ulice Petra Barbarića i za uređenje Duhanske stanice, a vijećnici su također jednoglasno usvojili i odluku prema kojoj će svi brucoši s područja Grada Ljubuškog i ove akademske godine dobiti po 500 konvertibilnih maraka jednokratne potpore.

Među značajnijim odlukama izdvaja se i ona o subvencioniranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2022./2023. Prema toj odluci, pravo na potpuno besplatan prijevoz imat će učenici osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Ljubuškog te koji pohađaju škole na području tog grada.

Inače, današnja sjednica prošla je bez puno vijećnićkih pitanja, Zdravko Herceg je „povukao“ pitanje cijene ulaznica za Ligu Mjesnih zajednica te je pitao zašto se u Ljubuškom plaćalo dvije marke dok je u nekim općinama ulaz besplatan, na što je gradonačelnik Vedran Markotić odgovorio kako će ići s prijedlogom da i u Ljubuškom ubuduće ulaznice za ligu budu besplatne, no da će Grad gledati kako pokriti troškove organizatoru.

Što se tiče rebalansa proračuna Grada Ljubuškog kojim je isti povećan na skoro 16 milijuna maraka, Markotić je nakon sjednice medijima dao izjavu i rekao kako su sredstva raspodijelili na dvije stavke.

Naime, dosadašnji proračun je povećan za 1.110.000 KM te sada izmjenama i dopunama iznosi 15.994.500 KM.

  Održana Izborna skupština HNK Brotnjo-Čitluk

„Sa rashodovne strane smo ubacili dvije nove stavke, to je rekonstrukcija ulice Petra Barbarića i ubacili smo sredstva za Duhansku stanicu. Već kontinuirano preko godinu dana radimo na tome da se neprivatizirani dio Duhanske stanice vrati Gradu Ljubuškom, odnosno da se tih 18 tisuća kvadrata neprivatiziranih vrati u vlasništvo grada Ljubuškog. Lagano tu priču privodimo kraju. U proračunu smo osigurali sredstva da pokrijemo dio dugova Agroproma jer ako preuzmemo prava preuzeti ćemo i i obaveze Agroproma na to zemljište koje datiraju još iz 90-tih i 20-tih godina. Jedan dio je osiguran i za radove čišćenja na tom prostoru, taj dio je zapušten i ogroman je prostor te smo osigurali dio novca da se to može očistiti i urediti, a onda krećemo u izmjene prostornog , regulacijskog i urbanističkog plana gdje ćemo pokušati taj dio prostora namijeniti da bude na korist svih žitelja grada Ljubuškog“, prokomentirao je Markotić.

On je prokomentirao i odluku prema kojoj će svi brucoši s područja Grada Ljubuškog i ove akademske godine dobiti po 500 konvertibilnih maraka jednokratne potpore.

„Već treću godinu zaredom idu potpore svim brucošima. Svi koji se upišu na državna sveučilištima dobiti će po 500 km. Za desetak dana ide natječaj za brucoše, a kasnije, nakon što završe dekanski rokovi, ide odluka na Vijeće i za studente viših godina“, najavio je Markotić i dodao kako i ove godinu planiraju oko 300 tisuća maraka za potpore ljubuškim studentima. Uz brucoše i svim redovnim studentima planiraju i ove godine osigurati potpore od po 500 maraka.

  Poznati parovi Lige Hercegovine, Stubica/Zvirići/Bijača protiv Hutova

„Mislim da rijetko koja općina ili grad u Hercegovini ovo radi na taj način“, rekao je Markotić.

Osvrnuo je i na Odluku o subvencioniranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

„Bez obzira na porast cijena goriva, mi idemo na to da će biti besplatan prijevoz za učenike iz Ljubuškog koji pohađaju naše škole u Ljubuškom i da sufinanciramo 50 posto prijevoza za naše učenike koji iz Ljubuškog idu u Čapljinu, Čitluk, Mostar i Grude…“, rekao je gradonačelnik.

Inače, na današnjem dnevnom redu bilo je ukupno 14 točaka, a sve su jednoglasno usvojene.

Poslušajte cjelovitu snimku 17. sjednice Gradskog vijeća Ljubuški

Poslušajte izjavu gradonačelnika Markotića nakon sjednice

Objava Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški – audio i foto pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

HŠK Posušje: Kako je popularna močvara u srcu grada izgledala 60ih godina prošlog stoljeća

HŠK Posušje objavio je na Facebooku fotografije stadiona iz...

DOBRO vam oblačno i kišovito nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 7 stupnjeva C, puše slab vjetar, nebo...

FOTO | Neum: Pogledajte tko je najbolji u lovu na lignje

Drugu godinu za redom u Neumu je održano natjecanje...

Sutra počinje božićni sajam Udruge Susret

Božićni sajam Udruge Susret „U susret Božiću s djecom...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo