back to top

Odigrana humanitarna utakmica između Gruda i Osijeka

Humanitarna utakmica između prvakinja BiH HRK Grude i hrvatskog prvoligaša ŽRK Osijek, koja je odigrana u Vitezu, opravdala je očekivanja u svakom pogledu.

Kako smo i najavljivali, rezultat ove utakmice bio je u drugom planu, a organizatori utakmice iz Rukometne akademije Vitez te gosti nisu krili zadovoljstvo svim aspektima organizacije ove nesvakidašnje sportske priredbe koju je pratilo nešto više od 350 gledatelja s tribina Gradske sportske dvorane. Sredstva koja su prikupljena prodajom ulaznice bit će doznačena za nabavu opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Treba istaknuti kako su ulaznice kupili i gosti iz Gruda i Osijeka te time dodatno i snažno ovjerili prijateljstvo ova tri kluba koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Uoči početka susreta predsjednik RA Vitez Nikola Čato uručio je prigodne darove gostima, koji su uzvratili Akademiji jednakom mjerom, a treba istaknuti kako je Zoran Trlin, predsjednik HRK Grude darovao i deset rukometnih lopti Akademiji. Također, susret je počeo minutom šutnje u spomen za tragediju koja se nedavno dogodila u Gradačcu s porukom kako se nasilje nad ženama ne smije tolerirati.

odigrana humanitarna utakmica između gruda i osijeka

“Veliko hvala našoj publici te gostima iz Osijeka i Gruda, sportskim veličinama Zdenku Kordiju, Zoranu Trlinu i Zlati Zubac na razvitku partnerstva s nama u Vitezu, što nam jako puno znači. Također, hvala i našim generalnim pokroviteljima koji su omogućili boravak ekipa Osijeka i Gruda u našem gradu, Kalvariji kop i Bayern Fernwärme u vlasništvu prijatelja kluba Marija Jozeljića, koji su i ranije pomagali razvoj rukometa u Vitezu. Isto tako odigravanje susreta pomogli su Motel Bor, Dolina sreće, Lucius, SZR Mermer, GS print, SZR Ružić, kavanama Vex i City, Sport plus, DM fitness, Udruzi Volim Vitez kao i prijateljima iz Napretka, OK Vitez, ŠK Prvi koš, STK CM Vitez i drugih kolektiva koji su pomogli ovaj susret”, naveli su iz Akademije u priopćenju za medije.

Kada je u pitanju utakmica nju su bolje otvorile Osiječanke, koje su na samom početku povele sa 5:1. Međutim od tada pa do kraja utakmice su Gruđanke bile potpuno ravnopravan protivnik. Najveća prednost ekipe Osijeka je iznosila četiri gola, a nekoliko minuta prije kraja utakmice Gruđanke su zaostajale samo jedan gol.

Bila je vidljiva razlika u stupnju priprema, jer je ekipa Osijeka već ranije počela sa pripremama i utakmicama, dok su Gruđanke na ovu utakmicu došle izravno sa priprema u Kupresu i praktično bez kontakta s loptom. Krajnji rezultat glasio je 21:17 za Osijek. Uoči ovoga susreta festival rukometa u Vitezu obogatile su i omladinske selekcije Viteza i Jajca odigravanjem prijateljskih utakmica. No, ono što je najvažnije utakmice su protekle bez povreda, a u Vitezu je pobijedio sport i rukomet te istinsko prijateljstvo i međusobna potpora.

Post Odigrana humanitarna utakmica između Gruda i Osijeka je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO