Od sutra skuplja registracija vozila, evo za koliko točno

Iz Ministarstva prometa BiH na čijem je čelu Edin Forto priopćeno je kako je ministar zatražio smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH po saznanju da je ova agencija poskupjela registraciju vozila.

Kako je rečeno, radi se i izmjeni Odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu prouzročenu trećim osobama.

Usklađivanje premija

Na ovaj način premija osiguranja od automobilske odgovornosti, koja je obvezna za sve vlasnike vozila u FBiH, poskupljuje čak i do 100 KM, naveli su iz Ministarstva.

– Neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konzultacija s državnom razinom, posebno imajući u vidu da Ministarstvo prometa i komunikacija uređuje dio ove oblasti – rečeno je.

Međutim, izmjenama je utvrđeno, kako doznaje Avaz.ba, da je cijena premije osiguranja skuplja za šest posto na premiju od 300 KM, što je povećanje od 18 maraka, a nikako 100 KM, što tvrdi Forto.

U RS je premija osiguranja 18 posto i radi se o usklađivanju premija.

Registracija obveznog osiguranja

Prema informacijama u Ministarstvu nisu dobro shvatili proces registracije od obaveznog osiguranja.

– Kako je moguće da u Vašem ministarstvu ne razlikuju proces registracije za koji imate određene nadležnosti od obveznog osiguranja od AO za koji nemate apsolutno niti kakvu nadležnost i zašto se brkaju jabuke i kruške- navodi se u dopisu koji je poslan na adresu Forte.

Odluku o izmjeni premije, donijelo je Stručno vijeće Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine./Avaz.ba

Objava Od sutra skuplja registracija vozila, evo za koliko točno pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO