Obrat u istrazi o pucnjavi ispred mljekare: Zaštitar se sumnjiči za pokušaj ubojstva

Rasvjetljavajući pucnjavu od 14. lipnja ove godine u Gradačcu, kada je zaštitar ranio jednu osobu, došlo je do obrata u istrazi, te se zaštitar Z. B., za kojeg se tvrdilo da je upotrijebio oružje nakon fizičkog napada, sada tereti za pokušaj ubojstva.

Pregledali snimke

Iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona za “Avaz“ je potvrđeno da se Z. B. nakon provedene istrage tereti za pokušaj ubojstvo. Prema nalogu postupajućeg tužitelja, istražitelji OKP PU Gradačac obavili su očevid, prikupili materijalne dokaze, te je obavljen pregled snimka nadzorne kamere i prikupljena medicinska dokumentacija.

Policijska uprava Gradačac je Tužiteljstvu dostavila izvješće o poduzetim mjerama i radnjama, uz materijalne dokaze.

– Na osnovu provedenih istražnih radnji i pribavljenih materijalnih dokaza, ustanovljeno je da je 14. lipnja ove godine oko 22.30 sati ispred ulazne kapije firme „Inmer“ u Gradačcu angažirani zaštitar Z. B. (iz jedne zaštitarske agencije), koji je radio na osiguravanju mljekare, došao u verbalni sukob s poslovođom mljekare M. K., koji je u firmu pozvao A. Š., kojem zaštitar nije dopuštao ulazak iako je po njega ispred ulaza došao poslovođa firme – naveo je za “Avaz“ Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva TK.

– Oglas –

Udarac nogom

Nakon verbalne prepirke poslovođa odguruje zaštitara, koji mu uzvraća udarcem nogom u donji dio tijela, nakon čega je A. Š. rukom udario zaštitara u glavu.

– Z. B. se povukao nekoliko koraka unazad, iz futrole izvadio pištolj i ispalio jedan metak, koji je pogodio A. Š. u predjelu debelog mesa i nanio mu prostrjelnu ranu koja je okarakterizirana u UKC-u Tuzla kao teška tjelesna povreda. Zaštitar je alkotestiran i imao je koncentraciju alkohola u krvi od 1,68 promila, dok drugi akteri događaja nisu imali prisustvo alkohola u krvi – naveo je glasnogovornik Arnautović.

– Oglas –

Ispitivan kao osumnjičeni

Nakon dostavljanja izvješća i pratećih materijalnih dokaza, postupajući tužitelj je naložio policiji u Gradačcu da ispitaju zaštitara Z. B. kao osumnjičenu osobu zbog krivičnog djela ubojstvo u pokušaju. To je zatraženo s obzirom na to da je ranio oštećenog u dio tijela koji se nalazi u blizini vitalnih organa u tijelu.

Postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljnjim mjerama i radnjama prema osumnjičenoj osobi, kao i o kvalifikaciji krivičnog djela.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO