back to top

Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio

Stravični zločin zaprepastio je Bosnu i Hercegovinu, ali je snažno odjeknuo i u regiji. N.S. je u svojem krvavom pohodu u Gradačcu prvo ubio svoju nevjenčanu suprugu N.H. čije je ubojstvo uživo prenosio na društvenim mrežama. Potom je nakon toga ubio još dvoje ljudi, oca i sina, te ranio troje. Ubojica si je oduzeo život pred policijom, no sve je više pitanja o tome kako je uopće moglo doći do ovakve nezamislive tragedije i je li se mogla spriječiti.

Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona objavilo je kako je ubojica prije samo nekoliko dana bio prijavljen za nasilje u obitelji, dok je portal Istraga.ba objavio dokument Općinskog suda u Gradačcu od 7. kolovoza ove godine u kojem stoji da je odbijen zahtjev MUP-a kojim bi se zabranilo približavanje žrtvi.

Kronologija događaja

N.H zatražila je policijsku zaštitu nakon što je početkom kolovoza pobjegla sa svojom devetomjesečnom bebom u strahu od svojeg nevjenčanog supruga. Policija je, tražila zabranu pristupa, no sud je to odbio.

“Odbacuje se zahtjev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudila je općinska sutkinja iz Gradačca, prenosi Istraga.ba.

Četiri danas kasnije, N.S. će upasti u kuću tetka svoje nevjenčane supruge i ispaliti prema njemu četiri metka. Nju će oteti i ubiti tijekom prijenosa uživo kojeg je gledalo čak 15 000 ljudi. Nakon toga ubio je oca i sina obitelji s kojima je ranije bio u sukobu zbog kaznene prijave u kojem ga se optužuje za otmicu i krađu 50 tisuća eura.

“Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletjeli, Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa”, rekao je na snimci.

U sumanutom pohodu ranio je još troje ljudi, prije nego što je sam sebi oduzeo život.

N.S. je otprije bio poznat policiji. Bavio se bodybuildingom te je išao na natjecanja osvojivši i dva zlata.

– Šampioni nisu napravljeni u teretani. Šampioni su napravljeni od nečega što je duboko u njima: željeza, sna i vizije – govorio je ranije, prenosi Dnevni avaz. Bio je i jedan od uhićenih prije nekoliko godina zbog pokušaja krijumčarenja velike količine marihuane u Hrvatskoj, a 2016. raspisana je i međunarodna tjeralica za njim zbog nasilničkog ponašanja prema policajcu.

Prosvjedi u BiH

I dok vlasti provode istragu kako je do ove tragedije uopće moglo doći i je li se mogla spriječiti, danas će se u Gradačcu održati prosvjedi.

– Pozivamo sugrađane i sugrađanke da u 12 sati dođu na Trg Alije Izetbegovića i pridruže se našem spontanom okupljanju s ciljem osuđivanja svakog oblika nasilja – rekla je za portal “Avaza” Nerma Šarić.

Objava Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO