Neumski boćari na Europskom prvenstvu u boćanju u Grudama

Europsko prvenstvo u boćanju održati će se u Grudama od 04. do 07. listopada 2023. godine.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

Više od 100 natjecatelja borit će se za šest titula prvaka Starog kontinenta, kako u tradicionalnim igrama tako i u onim tehničkim, koje boćanju daju jednu novu sportsku dimenziju.

Neumske boćare na ovom prvenstvu predstavljat će Josip Glavinić u disciplini KRUG, Željko Kužić kao glavni sudac prvenstva, Zdenko Mimica kao član nadzornog odbora, Mato Jogunica kao član upravnog odbora Europskog prvenstva u boćanju 2023. u Grudama. Jedan od pokrovitelja ovog prvenstva je i načelnik općine Neum Dragan Jurković, koji je ujedno i član delegacije koja će predstavljati Neum na svečanom otvaranju Europskog prvenstva u boćanju.

Svečano otvaranje prvenstva je večeras, 3. listopada u 20 sati u Boćarskom domu u Grudama, a službeno će ga otvoriti predsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Objava Neumski boćari na Europskom prvenstvu u boćanju u Grudama pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO