back to top

Nermin Sulejmanović je bio u sukobu sa svojim žrtvama te ih je ubijao ciljano iz osvete

Mještani Gradačaca u BiH u šoku su nakon tragedije u kojoj je pomahnitali fitness trener ubio troje ljudi među kojima i bivšu suprugu. Trostruko ubojstvo počinio je usred bijela bijela dana, a sve je i emitirao uživo putem Instagrama, te je naposljetku usmrtio i sebe.

Kako je izgledao krvavi pohod ubojice

Dok se i dalje čekaju službeni podaci, Klix.ba neslužbeno doznaje kako je krvavi pohod muškarca počeo u vikendici gdje je usmrtio svoju suprugu. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, nakon toga je sjeo u svoj automobil i krenuo prema centru Gradačaca.

Zaustavio se u blizini jednog ugostiteljskog objekta, nakon čega je s nekoliko hitaca iz pištolja teško ranio muškarca mlađe životne dobi. Taj 23-godišnjak naknadno je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga liječnici pokušali reanimirati.

“Sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta kako bih uslužio mušteriju, nakon čega je on stigao s automobilom. Veoma brzo je ispalio dva hica u pravcu muškarca koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio”, priča nam jedan od očevidaca.

Sulejmanović je nakon toga otišao na drugu lokaciju gdje je ubio drugu mušku osobu. Naknadno je utvrđeno da je riječ o ocu muškarca kojeg je ranije ubio u automobilu u blizini ugostiteljskog objekta.

“Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete”, ističe  očevidac s početka priče.

Nakon trostrukog ubojstva te u međuvremenu ranjavanja tri osobe od kojih je i jedan policajac, Sulejmanović se udaljio iz grada te je na lokalitetu koji pripada naselju Ledenice izvršio samoubojstvo. Nešto prije toga, uživo se javio svojim pratiteljima na društvenoj mreži Instagram, što je mnogima dodatno zaledilo krv u žilama.

Građani Gradačca su i dalje u šoku i nevjerici, a novinari Klixa su tijekom boravka u gradu uspjeli razgovarati s još jednim sredovječnim muškarcem. 

“Sulejmanovića lično nisam poznavao, ali mogu reći da je njegovo ponašanje bilo nedolično, shodno onome što sam viđao na gradskim ulicama. Svi smo tijekom cijelog dana bili veoma uznemireni. Trebat će vremena kako bismo se smirili”, ističe čovjek. 

“Ubijao je ciljano iz osvete”

Ministar unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović kazao je za Klix da je dosadašnjoj istrazi utvrđeno da je Sulejmanović ljude ciljano ubijao iz osvete.

“Ovo je jedan od najtežih dana za Gradačac u kontekstu njegove sigurnosti, ali i u kontekstu složenosti rada policije. Mi smo sve svoje resurse stavili na raspolaganje, a krajnji ishod su tri ubojstva te samoubojstvo, uz ranjavanje tri osobe”, navodi Mehanović.

Kako je kazao, Sulejmanović je od ranije bio poznat policiji po kriminogenom i socijalno neprihvatljivom ponašanju.

“Istraga će pokazati kakve su postojale veze između osoba koje je on ubio, izuzev policijskog službenika koji je ranjen na službenoj dužnosti. Također, dosad je utvrđeno da on nije imao dozvolu za naoružanje koje je posjedovao, a zbog svog ranijeg ponašanja”, naglašava ministar policije.

Navodi da su u potjeru za Sulejmanovićem bile uključene i ostale policijske agencije, među kojima su Policija Brčko distrikta, SIPA, OSA, FUP te MUP Republike Srpske.

Sulejmanović je izvršio samoubojstvo u trenutku kada ga je policija opkolila, službeno je potvrđeno. Trenutno se u bolnici nalaze dvije povrijeđene osobe, odnosno muškarac i žena. Kako je potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, žena je u teškom stanju te joj se liječnici bore za život, dok je muškarac stabilnih parametara.

Objava Nermin Sulejmanović je bio u sukobu sa svojim žrtvama te ih je ubijao ciljano iz osvete pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO