back to top

Nakon stravičnih ubojstava u Gradačcu: Do sada uhićeno oko 40 osoba koje su podržavale Sulejmanovića

Do sada je uhićeno  oko 40 osoba koje su tokom live prijenosa na Instagramu podržavali pomahnitalog ubojicu  Nermina Sulejmanovića koji je krvavom pohodu brutalno ubio tri osobe – nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, te Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani, javlja Avaz.

Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković, kao i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera. Prema posljednjim informacijama, Harisa Onder se u nalazi u teškom stanju. 

 Sulejmanović je uživo prenosio svirepo ubojstvo  nevjenčane supruge. Još više zastrašujuće je bilo to da su ga brojni ljudi podržavali.

Kako je rekao Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, provode se aktivnosti na evidentiranju pojedinaca. 

– Direktor FUP-a informirao me da odsjek za Cyber kriminal FUP-a već provodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubojstvo i ubojicu- rekao je Isak.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, FUP će u suradnji sa nadležnim tužiteljstvom početi postupak lociranja i dokumentiranja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubojstvo i ubojicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

Objava Nakon stravičnih ubojstava u Gradačcu: Do sada uhićeno oko 40 osoba koje su podržavale Sulejmanovića pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO