back to top

NAJAVA | Tradicionalna večer hrvatskih folklora u Neumu

Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“, jedna je od kulturnih manifestacija u sklopu “Neumskog ljeta 2023.”, a organizira se od 2008. godine, u mjesecu kolovozu, kada je srce glavne turističke sezone.

Ove godine manifestacija će se održati 19. kolovoza, a program će započeti u 20.00 sati svečanim defileom svih izvođača rivom dr. Franje Tuđmana od hotela Sunce do hotela Zenit, gdje će se kao i prethodnih godina na plaži hotela Zenit održati nastupi kulturno-umjetničkih društava, s početkom u 20:30 h.

Ove godine nastupit će: Neumske mažoretkinje, HKUD „Lindžo“ Neum, “Gradska limena glazba” Livno, KUD “Panče Pešev” Kumanovo, KUD “Milan Begović” Vrlika, KUD “Čilipi folklor ” Čilipi, KUD “Bratska sloga Žrnovo” Podstrana, KUD “Luke Višići” Čapljina, Ženska klapa “Zvizdan” Posušje, Humoristi HKD “Napredak” Knin.

Organizator ove manifestacije je HKUD „Lindžo Neum”, a glavni pokrovitelj je Općina Neum. Voditelj večeri folklora je svima poznati Branko Uvodić, a organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridruže jer zabave zasigurno neće nedostajati

Objava NAJAVA | Tradicionalna večer hrvatskih folklora u Neumu pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO