Nadarena djeca u ŽZH će dobiti Centar izvrsnosti

Uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i sredstava iz hrvatskog proračuna u Županiji Zapadnohercegovačkoj Širokom Brijegu uspostavit će se Centar izvrsnosti za nadarenu djecu, o čemu su u Širokom Brijegu razgovarali predstavnici triju županija iz dviju država.

Kako su izvijestili iz Vlade ŽZH, njezin predsjednik Predrag Čović susreo sa sa županom Dubrovačko-neretvanske županije (DNŽ) Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) – RERA Jozom Saračem. Razgovarali su o uspostavi Centra izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačke za nadarenu djecu, koji se financira sredstvima iz hrvatskog proračuna preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Kritičko mišljenje

Sadržaj članka (otvori)

Taj projekt zajedno realiziraju Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH, a partneri su Centar izvrsnosti SDŽ-a, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Druga osnovna škola Široki Brijeg i Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude.

Kako su objasnili iz Zavoda za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke, cilj tog Centra izvrsnosti je razviti potencijal darovite djece kroz dublje razumijevanje predmeta i poticanje razvoja kritičkog mišljenja, javlja Hina.

Centri izvrsnosti su specijalizirane institucije ili programi koji pružaju dodatnu edukaciju i potporu nadarenim i visokomotiviranim učenicima u određenim područjima kao što su znanost, matematika, jezici, umjetnost ili sport.

Nadarena djeca

Niz godina iz Županije Zapadnohercegovačke nadarena djeca sudjeluju u radu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Trenutačno ih je 32 uključeno u program.

Prema priopćenju Vlade ŽZH, dužnosnici triju županija iz Hrvatske i BiH razgovarali su i o suradnji vezanoj uz bolju prometnu povezanost, sufinanciranje programa prekogranične suradnje te prenošenje iskustava pri apliciranju za sredstva iz EU fondova.

Post Nadarena djeca u ŽZH će dobiti Centar izvrsnosti je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO