back to top

Na Groblju mira postavljeno 28 novih križeva za žrtve s područja općine Čitluk

Na Groblju mira na Bilima danas je postavljeno 28 križeva za žrtve s područja općine Čitluk čija su rodbina i prijatelji uplatili predviđeni novčani iznos nakon posljednjeg postavljanja križeva za žrtve s područja naše općine.

Slaven Markota, predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk, kazao nam je kako je postavljenje trajnih spomen obilježja na 28 žrtava završeno i pozvao sve Brotnjake da 19. kolovoza nazoče komemoraciji i svetoj misi na Groblju mira povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Program obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima započet će 11.45 sati. Programom je predviđeno da se svim žrtvama oda počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika Pietà, nakon čega će, s početkom u 12 sati, mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, predslaviti misno slavlje.

Program i misno slavlje svojom pjesmom uveličati će Katedralni zbor Marija koji predvodi don Dragan Filipović, a uz Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima obilježit će se i deseta godišnjica od početka izgradnje Groblja mira.

U dosadašnjim fazama postavljanja postavljena su ukupno 532 križa za žrtve s područja općine Čitluk.

The post Na Groblju mira postavljeno 28 novih križeva za žrtve s područja općine Čitluk appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO