back to top

Mostarcu određen pritvor zbog nasilja u obitelji

 Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, a rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Adisu Š. (1972.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Nasilje u obitelji”.

Osumnjičenom Adisu Š. se stavlja na teret da je 15. kolovoza ove godine, oko 1,15 sati u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju dulje vremensko razdoblje koristi s izvanbračnom partnericom S. K. te da je, dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, na nju galamio, počeo lupati i razbijati stvari i predmete po kući.

“Zatim je oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem. Kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao je za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave, za koje vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara“, navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š. jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 godine ili teža kazna.  

Dodaje se da je osumnjičeni Adis Š. povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora.   

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Mostarcu određen pritvor zbog nasilja u obitelji Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO