Mostar: Zeničanki određen pritvor zbog tri krađe

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 8. rujna, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenoj Emiri O. (1994.), iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo krađa.  

Emira O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 11. veljače 2023. godine do 2. rujna 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinila kazneno djelo krađe, u tri pojedinačna slučaja, na različitim lokalitetima u Mostaru, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva Mostar.

“Dana 11. veljače 2023. godine, oko 18,40 sati, ušla je u trgovinu ‘Konzum’, na adresi Franjevačka 16b u Mostaru, ušla u prostor skladišta navedenog objekta, otključala sef i iz sefa otuđila i za sebe prisvojila novac u iznosu od 2.600 KM, dana 22. ožujka 2023. godine, oko 12,05 sati, ušla u pekarnu ‘Dan-noć’, na adresi Put 29 HUD b.b. u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice otuđila novac u iznosu od oko 700 KM, dana 2. rujna 2023. godine, oko 21,40 sati, ušla u restoran ‘Babilon’, na adresi Tabhana b.b. u Mostaru, te u blizini toaleta, iz ženske torbe otuđila novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.250 KM i 400 Eura, te osobni dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z., da bi novac zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik bacila u kontejner”, navodi se u priopćenju.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenoj Emiri O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora  osumnjičenoj.

Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa PU Mostar, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Mostar: Zeničanki određen pritvor zbog tri krađe Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO