back to top

Mlada Posušanka Valerija Bago u novom spotu Etno skupine Čuvarice

Izašao je novi spot Etno skupine Čuvarice za pjesmu „Ruža za drugoga“  u kojem je glavu žensku ulogu odigrala mlada Posušanka Valerija Bago.

Nova pjesma je ujedno i najava njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“ koji također izlazi ovih dana . Autor stihova  je Žarko Madžar, autor glazbe  David Glibo,  aranžman i produkciju potpisuje Josip Vukoja, a video produkciju MC production .Sve je snimljeno na lokaciji Seoske kuće Vidikovac u Rami kod obitelji Bešker.

Glavni glumci u spotu su  Valerija Bago novinarka iz Posušja koja vuče korijene iz Rame,a trenutno živi i radi u Mostaru. Već nekoliko godina bavi se glumom  te se okušala u više uloga, a bila je i članica dramskog studija mladih HNK Mostar.

Osim naše Valerije, uloge u spotu su odigrali i Luka Mamuza iz Livna, fotograf, snimatelj i glumac.  Fotografiranje vjenčanja mu je primarni posao, gluma i druge vrste umjetnosti dolaze u slobodno vrijeme,  Ivan Šagolj, radijski voditelj na radiju Mango također iz Livna, student glazbene pedagogije koji se u slobodno vrijeme bavi glumom, te Zdravko Grgić poznatiji kao Grga, učitelj razredne nastave iz Livna. Osim glume u slobodno vrijeme je vatrogasac.  Ovi dečki su inače na YouTube poznatiji kao Jure i Mate . Ostali glumci su članice i članovi etno skupine Čuvarice. Scenarij za spot napisala je Biljana Glibo.

Dugogodišnji rad ove skupine urodio je plodom na sceni su već 12 godina, a iza njih dva nosača zvuka,  nekoliko spotova i bezbroj nastupa širom BiH, Hrvatske i Austrije. Skupinu čine mlade djevojke i žene iz Rame. Njeguju etno i duhovnu glazbu.

Prvi nosač zvuka pod nazivom  „Divojka“ izdale su 2018. godine,  dok su neke pjesme objavljene i ranije u spotovima od 2015. godine. Nekoliko njihovih pjesama je nagrađivano, a zlatnu plaketu su dobile na Melodijama Mostara 2019. godine za pjesmu Divojka.

Album „Tragom prošlosti“  je spreman i tiska se u Hrvatskoj diskografska kući  Campus Records kod obitelji Škoro.  Prvu promociju novog albuma Čuvarice će imati u svome kraju u Rami u sklopu VII. Ramskih dana kulture 29. listopada 2023.

Objava Mlada Posušanka Valerija Bago u novom spotu Etno skupine Čuvarice pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO