MILJAN KONTA / E, moj narode!

Bliže se izbori. Po tko zna koji put krenule su karavane šarenih laži i obećanja. Dorađena retorika sukladna trenutačnoj situaciji, olinjali politički likovi i poneko novo lice su garant da se i slijedeće četiri godine ništa bolje neće izdogađati.

Žalibože utrošenih novaca u ovim teškim vremenima. Ova napaćena zemlja će biti i dalje zadnja u svim mogućim statistikama, a prva u kriminalu, lopovluku i svemu onome što inače krasi mafijaške države.

Širom Bosne pa tako i u Livnu predizborna kampanja je krenula punom parom. Skupovi, šatorska veselja…. ima se, može se, bravo!

Za kampanje se uvijek namakne love jer, pobogu, kako popraviti poljuljani imidž, no kakvim veselicama, obećanjima, pa ako se još obeća stotica za glas, gdje ćeš bolje.

Voli naš narod obećanja, a vole i oprostiti ako se ona i ne ispune, pa se taj isti narod stisne, zašuti i tavori nekako do slijedeće kampanje, kada iznova živne.

Tada se ozare lica na svaki nacionalni spomen, zaborave se sinovi po bauštelama, namještena radna mjesta, sveobuhvatna pljačka, šikaniranja po institucijama…. . Neka ih, bar su naši.

A naši deru li ga deru, kradu kao da sutra nema i to, pazite molim, sve u okviru zakonskih regulativa, tako da sudstvo i tužilaštvo, što se njih tiče može slobodno da se raspusti.

Da to traje godinu, dvije moglo bi se reći da se radi o propustima, ovako ispada da je to smišljeni ‘zločinački poduhvat’ prema vlastitom narodu. Sreća njihova da im je narod ovakav, pa mogu što hoće, u suprotnom ne bih im bio u koži.

  Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i Andreas Björn Chollet potpisali memorandum o razumijevanju

Nestankom općih dobara koja su odavno opljačkana krenulo se u privatne svojine, pa nije novost da ljudi preko noći ostaju bez imovine.

Sa pravom se možemo zapitati čemu sve ovo vodi?

Jedan dobar javni wc bi više uprihodovao sredstava od svih livanjskih koncesija zajedno. To dovoljno govori o sposobnosti naših vladajućih stručnjaka i njihovoj brizi o Livnu i kako će to Livno izgledati za deset – dvadeset godina.

Iz iskustva, po obavljenom poslu punjenja vlastitih džepova, ti isti vrli vladari naših sudbina nekako nestaju sa scene. Oni uporni su i u ovoj kampanji i iznova obećavaju.

Nisu svjesni da svako njihovo javno obraćanje narodu automatski napuni jedan bus za Njemačku. Izgleda da ima još onih koji ne spadaju u red klimavaca i uvlakača, onih koji ne pristaju da rade za četiri-pet tankova goriva.

Onih koji neće da sa zebnjom ulaze u zimu bez ogrjeva i ne osvrću se na akcije prehrambenih centara jer su i one preskupe. Oni odlaze!

Izbori će doći i proći, većina neće ni izaći, valjda svjesna da je to prelijevanje ‘iz šupljeg u prazno’ a onda će zapuhati livanjska bura, donoseći minuse!

Neka nam svima dragi Bog pomogne!

M. Konta

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo