Međunarodni je dan starijih osoba

Danas je Međunarodni dan starijih osoba. Prvoga dana u listopadu društvo se posebno upozorava da se prilagodi potrebama umirovljenika i osoba starije životne dobi kojih je svake godine u svijetu sve više.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu živi približno jedna milijarda ljudi u dobi iznad 60 godina, a daljnja predviđanja ukazuju na porast broja osoba starije dobi (iznad 65 godina) i do dvije milijarde do 2050. godine.

Povodom ovoga dana, sutra će u Staračkom domu Tomislavgrad biti upriličeno tradicionalno druženje štićenika ove ustanove sa sumještanima.

Dodajmo da danas slavimo i blagdan Svete Terezija od Djeteta Isusa. Obično se sama nazivala “Isusov cvjetić” ili “Mali cvijet”, htijući time istaknuti svoju posvemašnju podređenost Isusu, nedostatnost, malenost i predanost, osobine koje današnji naraštaji niti cijene niti traže, a one su koje daju snagu osobi, obitelji, župi i društvu, a uz to nas izravno vode u Božji zagrljaj.

Neka Nebeski Otac po zagovoru ove svetice, koja je bila krhkoga zdravlja, čuva i da snagu svim našim starima i nemoćnima.

Tomislavcity

 

 

 

 

Objava Međunarodni je dan starijih osoba pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO