Lutkarsko kazalište Mostar predstavom Zmaj i princeze zatvara sezonu 2022/2023

Lutkarsko kazalište Mostar ovoga vikenda zatvara sezonu uz višestruko nagrađivanu i djeci omiljenu  predstavu Zmaj i princeze.

Predstava će se igrati u dva termina, u petak, 9.6.2023. u 18:00 i subotu, 10.6.2023. u 11:00 sati.

Oba termina predstave biti će besplatna.

„Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske.

Lutkarsko kazalište Mostar predstavom Zmaj i princeze zatvara sezonu 2022/2023

RIJEČ REDATELJA: Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.

„To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.“ 

U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ana Ljubić i Marta Haubrich.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto osigurate rezervacijom putem naše web stranice lutkamo.com.

lutkarsko kazalište mostar predstavom zmaj i princeze zatvara sezonu 2022/2023
Lutkarsko kazalište Mostar predstavom Zmaj i princeze zatvara sezonu 2022/2023

Lutkarsko kazalište Mostar predstavom Zmaj i princeze zatvara sezonu 2022/2023 Običan radio.

www.obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO