back to top

Livno: Prijetio policajcu kalašnjikovom pa policajac završio u zatvoru

Dvije su osobe sa područja grada Livna lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „nasilničko ponašanje“, a o svemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Livnu. Djelatnici PP Livno zaprimili su rano u petak dojavu od 46-godišnjakinje da je pred njenu obiteljsku kuću u mjestu Podgradina kod Livna došao njen susjed (52 godine) s motornim vozilom marke „BMW“ u kojem su se nalazile i dvije mlađe osobe te zatražio pomoć od nje i njenog muža, priopćeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

Pratio ih motorom Po njihovim riječima, od Livna do mjesta Podgradina pratilo ih je motorno vozilo make VW „Polo“, šibenskih registarskih oznaka, u kome su se nalaze NN osobe. Na mjesto događaja izašli su djelatnici PP Livno, a nakon obavljenog razgovora došli su do saznanja da je 52-godišnjak, koji je upravljao motornim vozilom marke „BMW“, frankfurtskih registarskih oznaka, u Ulici župna Želimira u Livnu udario „BMW-om“ vozilo marke VW „Polo“ te mu nanio manju štetu. Nakon nekog vremena vozilo marke VW „Polo“ zaustavilo se na benzinskoj crpki na Drinovoj međi.

Iz automobila su izašli 25-godišnji L. B. i 25-godišnji A. Ć., inače policijski službenik MUP-a HBŽ-a koji u tom trenutku nije bio u službi. Prepirka Vozač „BMW“ se prestrašio te je nastavio voziti prema obiteljskoj kući, a osobe u „Polu“ nastavile su ga pratiti do mjesta Podgradina, gdje je došlo do prepirke nakon koje je vozač „BMW-a“ od svojih susjeda zatražio pomoć, a osobe iz „Pola“ udaljile su se u nepoznatom pravcu.

Sat vremena kasnije djelatnike PP Livno nazvao je A. Ć. i prijavio da mu je u jednom momentu, dok se nalazio u mjestu Podgradina, kod obiteljske kuće 52-godišnjaka, ta osoba prijetila „kalašnjikovom“. L. B. i A. Ć. pozvani su u PP Livno gdje su alkotestirani, te je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola. Nakon toga su lišeni slobode i smješteni u prostorije za osobe lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „nasilničko ponašanje“.

Tijekom provedbe kriminalističke obrade, odlukom policijskog komesara, policijski službenik A. Ć. je privremeno suspendiran. Policijski službenici PU Livno u mjestu Podgradina obavili su pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu 52-godišnjaka, ali nisu pronašli vatreno oružje, navodi se u priopćenju.

Bljesak.info

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO