Liječnici KBC Zagreb o stanju dječaka kojemu je petarda raznijela šaku

Devetogodišnji dječak završio je u srijedu navečer u KBC Zagreb nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda. Dječak je ostao bez svih prstiju osim bez palca na toj ruci, a liječnici se bore kako bi mu spasili šaku.

Više detalja o zdravstvenom stanju dječaka, otkrio je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb prim. dr. Milivoj Novak na konferenciji za medije.

“Policijska istraga je u tijeku. Treba prenijeti građanima pazite što djeca rade”, kazao je Novak koji je potvrdio da se događaj dogodio u Zagrebu.

“Mi koji se bavimo s ozlijeđenom djecom, teško smo primili djeteta koje je teško ozlijeđeno zbog nemara. Ostat će trajni invalid. Rekonstrukcija je nemoguća. Životno je bilo ugroženo. Napravili smo dvije operacije u 12 sati – kazao je doktor Anko Antabak i dodao:

“Došlo je do ozljeda vrata i lica. Ovo danas što smo radili, bit će ružno za vidjeti. Svaki sljedeći dan ide se u reviziju rana. Danas smo veseli jer smo ono što smo mislili da nećemo moći spasiti, spasili smo”, kazao je Antabak.

Govoreći o oporavku, rečeno je da se dijelovi tijela neće nikad moći vratiti i da su spasili što se može spasiti. Dječak bi mogao biti desetak dana biti u bolnici.

“Lijepo je što pričamo o oporavku, ali mi moramo biti sretni što je živi”, objasnio je Novak, dok je Antabak kazao da se dječak mogao ugušiti jer je imao minimalni protok zraka kroz vrat zbog eksplozije.

  FIS Sezonsko sniženje【Sniženje do -50%】DECEMBAR 2022. i JANUAR 2023. akcija Traje do 15.1.2023.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je na Vladi komentirao nesretni slučaj dječaka navodeći kako se radi o “izrazito teškom ozljeđivanju”.

“Moramo upozoriti na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i petarda. One doista mogu, kao i u predmetnom slučaju, uzrokovati teško tjelesno oštećenje, uzrokovati invaliditet do kraja života. Ponašajmo se odgovorno”, zaključio je Beroš. Video možete pogledati ovdje.

Pročitajte više na: www.vecernji.ba

Objava Liječnici KBC Zagreb o stanju dječaka kojemu je petarda raznijela šaku pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo