back to top

LIGA HERCEGOVINE: Održan posljednji sastanak pred završnicu u Grudama, poznati termini utakmica

Održan je sastanak predstavnika Lige Hercegovine, kako vodstva Sportske udruge Liga Hercegovine tako i predstavnika ekipa koje sudjeluju na završnom turniru u Grudama koje će se održati od 21. do 25. kolovoza.

Ove godine će se za Večernjakov pehar natjecati rekordan broj ekipa, a to su predstavnici Gruda, Neuma, Čitluka, Tomislavgrada, Ljubuškog, Čapljine, Rame, Ravnog, Posušja, Stoca, Širokog Brijega i Mostara.

U uvodu sastanka nazočne je pozdravio predsjednik sportske udruge Ivan Zeljko. Sjednica na kojoj se raspravljalo o svemu važnom za natjecanje trajala je više od sat vremena.

Što se tiče ovogodišnje lige temelj za nositelje je uspješnost na četiri posljednja natjecanja (ne ubraja se 2020.) kad se nije igralo. Prema aktualnom broju bodova prvi je Široki Brijeg s 24 boda, Mostar 22, Posušje i Čapljina 12, Grude 11, Čitluk 11, Stolac 8, Ljubuški 7 i tako dalje. U ponedjeljak će ligu, tako, otvoriti domaćin Grude Centar protiv Rame. Utakmica je na rasporedu u 20.00 sati, a nakon toga će uslijediti i ceremonija povodom otvaranja turnira, uz glazbeni nastup i govore. U 21 sat sastaju se Čitluk i Ravno, a u 22 sata Ljubuški i Tomislavgrad. U utorak od 20 sati igraju Stolac i Neum, a u 21 sat Široki Brijeg dočekat će boljeg iz susreta Grude – Rama. U 22 sata igra Mostar protiv pobjednika iz utakmice Čitluk – Ravno. U srijedu od 20.30 Čapljina igra protiv boljeg iz susreta Stolac – Neum, dok u 21.30 Posušje igra protiv boljeg iz susreta Ljubuški – Tomislavgrad. Zatim će pobjednici činiti polufinalnu večer, a u petak je veliko finale Lige Hercegovine.

Prvi čovjek HNK Grude Josip Tomić istaknuo je da će u Grudama sve funkcionirati kako treba.
Nakon sastanka nazočni su se preselili na igralište u Grudama, Duhansku arenu, s obzirom da se teren nalazi iznad duhanske stanice koja će u budućnosti postati suvremeni hotelski objekt, a ocjena je da je on spremno odgovoriti na sve izazove u nadolazećem vremenu, kao i montažne tribine koje su već postavljene. S obzirom da se praktički u mjesec dana sve završilo, generalna ocjena je da su Grude u pripremnom dijelu ispunile očekivanja, a pravu ocjenu ćemo moći reći nakon idućeg tjedna.

Za natjecanje u Grudama je delegirano čak 9 sudaca. To su Marko Sesar, Goran Kolobara, Denis Limov, Drago Tabak, Stipe Kovačević, Josip Begić, Oliver Kožul, Mate Bilić i Ivan Kurtović. Uz 2 glavna suca, uključen će na svaku utakmicu biti i treći, pomoćni sudac.

Delegat i povjerenik za Ligu Hercegovine je Filip Leko, ispred organizatora HNK Grude.

Objava LIGA HERCEGOVINE: Održan posljednji sastanak pred završnicu u Grudama, poznati termini utakmica pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO