back to top

Košarkašice Posušja pobjednice 10. memorijala „Tomo Krasić“

Košarkašice ŽKK Posušje pobjednice su 10. međunarodnog memorijalnog turnira „Tomo Krasić“ koji je odigran jučer u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku. Drugo mjesto osvojio je ŽKK Sea Stars iz crnogorskog Tivta, treće mjesto osvojile su košarkašice ŽKK Neum, a četvrto mjesto zauzele su košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94.

Memorijalni međunarodni košarkaški turnir u spomen na pokojnog Tomu Krasića započeo je utakmicom između ŽHKK Brotnjo i ŽKK Sea Stars u kojoj je plasman u finale izborila momčad Sea Stars, dok je u drugoj utakmici turnira ŽKK Posušje za plasman u finale svladao ŽKK Neum.

U utakmici za treće mjesto ŽKK Neum pobijedio je ŽHKK Brotnjo ’94 33:16, nakon čega je uslijedilo finale turnira.

Uvjerljivu pobjedu rezultatom 43:27 u finalu turnira slavila je momčad ŽKK Posušje, čije su igračice Petra Ivanković i Ela Patrlj nagrađene i individualnim nagradama.
Ivanković je postigla najviše poena na turniru te je bila najbolji strijelac, dok je Patrlj izabrana za najbolju igračicu turnira. Pehare, medalje i nagrade košarkašicama su uručile Mirjana i Karla Krasić, supruga i kćer pokojnog Tome Krasića, Maja Patrlj i Damir Jerkić.

Tomo Krasić preminuo je u kolovozu 2013. godine u 50. godini života. Pokojni Krasić bio je istaknuti sportski djelatnik i veliki sportski entuzijast, a Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo’94 organizira turnir u njegov spomen jer je za života odgovorno i s mnogo ljubavi obnašao dužnost sportskog direktora ŽHKK Brotnjo ’94.

The post Košarkašice Posušja pobjednice 10. memorijala „Tomo Krasić“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO