back to top

Konjičanka Almira Lizde šesti put osvaja titulu svjetske prvakinje u powerliftingu !

Svjetsko prvenstvo održano u Mađarskoj

Konjičanka Almira Lizde šestu godinu već uspješno nosi titulu svjetske prvakinje i dokazuje da se upornost, trud, treninzi i požrtvovanost isplate za postavljeni cilj.

Naime, Almira je danas (14.10.2023.) šesti put potvrdila da je najjača, podignuvši 235kg čime je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, u gradu Kiskunfélegyháza.

Nakon još jedne pobjede i potvrđene titule za Radio Konjic je izjavila:

“Ja se cijelu godinu spremam za ovo takmičenje da odbranim titulu svjetske prvakinje, i uspjela sam u tome. Konkurencija je bila jaka sa 18 takmičarki u mojoj kategoriji, na svu sreću nije bilo povreda, ekipa je dobro, svi smo pozitivni, sretni i zadovoljni i idemo dalje. Moj rekord, svjetski rekord od 245 kg i dalje stoji, i možda ga sljedeće godine ponovo oborim.”

Prije nepunih mjesec dana učestvovala je na otvorenom prvenstvu u dizanju tegova u Tivtu, Porte Montenegro u Crnoj Gori, i tu je bila prva.  Tada je za Radio Konjic izjavila da joj je to prvenstvo bila provjera spreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u powerliftingu u Mađarskoj, i da joj je cilj šesti put zaredom osvojiti zlato.

konjičanka almira lizde šesti put osvaja titulu svjetske prvakinje u powerliftingu !
Almira Lizde sa trenerom Almirom Karkeljom pred nastup na prvenstvu

U tome je uspjela i ekipa radio Konjica upućuje čestitke.

radiokonjic.ba

14.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO