Konjic: Ivan Marinković iz Srbije je šampion Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu

Ivan Marinković iz Srbije je šampion Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu, koje je održano danas u Konjicu. On je apsolutni pobjednik ovog prvenstva, jer je u dvije kategorije, Mr. Athletic i Mr.Bodybuilding preko 80 kg tj.teška kategorija, osvojio prvo mjesto, a onda je i u finalnoj smotri svih pojedinačnih pobjednika kategorija, proglašen najboljim.

„Ovo je bilo veoma jako takmičenje, a konkurencija je bila jača i od Evropskog prvenstva. U jednom trenutku sam bio i uplašen da li ću moći parirati ostalim takmičarima, ali dao sam sve od sebe i na kraju pobijedio. Organizacija je bila odlična i zahvaljujem kolegi Adnanu Alagiću na vrhunski organiziranom takmičenju“-kazao je Marinković.

Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu je okupilo takmičare iz BiH, Moldavije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Italije. Čast da otvori ovo međunarodno takmičenje pripala je Zlatku Sarčeviću, sportisti koji je 1992.godine nosio zastavu tek priznate BiH na Ljetnim olimpijskim igrama u Barseloni.

Zlatko Saračević

„Ovo je jedna novina što se tiče općenito ovog sporta. Organizacija je na visokom nivou i puno znači za Konjic da se jedno ovakvo takmičenje dešava baš u ovom gradu, a sve zahvaljujući Adnanu Alagiću, koji je bio prvak svijeta, te je na račun toga, došla ideja da se organizuje Balkansko prvenstvo u bodybuldingu i fitnesu“-rekao je Saračević.

Duško Madžarović, predsjednik IBFF Federacije u bodybuldingu i fitnesu, kazao je da su imali težak posao, jer su nastupili vrhunski takmičari.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Duško Madžarović i Adnan Alagić

„Danas smo imali fantastične takmičare i čak sam i iznenađen da ima toliko dobrih takmičara. U pitanju su bile male nijanse i zaista je bilo nekoliko dobrih takmičara iz BiH koji su bili blizu pobjedniku iz Srbije, tako da je bio težak posao za sudije“-naveo je Madžarović.

Na ovom takmičenju nastupile su i žene. Vanja Tokić iz Hrvatske pobijedila je u profesionalnoj kategoriji Pro bikini.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Vanja Tokić iz Hrvatske

„Ovo je deveti put u posljednje dvije godine da sam pobijedila, a u zadnjih mjesec dana ovo mi je četvrta zlatna medalja. Od 2020.godine se takmičim isključivo u profesionalnoj kategoriji Pro bikini“-naglasila je Tokić.

Reprezentacija BiH u bodybuildingu i fitensu proglašena je najboljom, kazao je Adnan Alagić, organizator takmičenja.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Takmičari na sceni

„Naša reprezentacija je ekipno najbolja na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnesu. Zadovoljan sam cjelokupnim takmičenjem, jer smo danas imali više od stotinu izlazaka takmičara. Sve je proteklo na vrhunskom nivou i drago mi je da smo uspjeli u ovom projektu. Ovo je ulazna karta za svjetsko prvenstvo u oktobru za našu reprezentaciju“-rekao je Alagić.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Duško Madžarović i Adnan Alagić

Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu održano je povodom obilježavanja Dana Grada Konjica. Organizator je danas uručio zahvalnice, gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću, ali i svim kolektivima, organizacijama i pojedincima, koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog međunarodnog takmičenja. Zahvalnicu za odličnu organizaciju takmičenja, Adnanu Alagiću, uručio je Duško Madžerović, predsjednik IBFF Federacije u bodybuildingu i fitnesu.

radiokonjic.ba

17.06.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO