Klubovi bojkotiraju ligu Herceg Bosne, traži se sazivanje izvanredne Skupštine KS BiH

Bosanskohercegovačka košarka, nažalost, u posljednje vrijeme živi od skandala.

Prvo se prašina podigla u vezi famozne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH za koju je nekolicina članova ovog tijela ustvrdilo da uopće nije održana.

Kaznene prijave

Jedan od njih (Božo Bošnjak) čak je podnio kaznene prijave, piše portal Raport.ba.

Slučaj je prijavio i resornom Ministarstvu pravde BiH (izdalo Savezu odgovarajuće rješenje na osnovu podataka sa sjednice Skupštine), tvrdeći da su dokumenti po kojima je Skupština održana u lipnju ove godine – čista krivotvorina?

Međutim, afera “Skupština” ne potresa samo krovni savez, nego i jednu njegovu članicu – Košarkaški savez Herceg-Bosne.

Istina, ovdje nitko ne spori da je sjednica održana sredinom rujna, ali sporno je sve ostalo.

Naime, većina članova Skupštine KSHB ne priznaje odluke sa Skupštine, tvrdeći da za njihovo legalno usvajanje nije bilo kvoruma, jer mnogi su napustili sjednicu prije kraja.

Njih 14 pismenim putem je zatražilo izvanrednu sjednicu na kojoj bi bile poništene sve odluke iz rujna i izabrano novo rukovodstvo KS HB.

Dobili odgovor

A nakon što je na njihov zahtjev stigao “majstorski” odgovor – da se zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine ne može uvažiti jer dokumentacija nije stigla u propisanom roku?! – klubovi su priopćili da traže odgađanje početka natjecanja u Ligi HB do sazivanja izvanredne Skupštine.

Međutim, na to se rukovodstvo natjecanja oglušilo – zakazalo je za danas pet utakmica prvog kola od kojih četiri nisu uopće odigrane!

Riječ je o utakmicama Brotnjo – Busovača, Troglav – Široki, Rama – Grude i Pepi Sport – Tomislav.

Sarajevski portal Raport doznaje da su suci pojedinih utakmica stigli pred dvorane te da su ih zatekla zaključana vrata, jer se nijedna od ekipa nije pojavila.

Jedini su na parket istrčali košarkaši Prvog Koša iz Viteza i Čapljine (70:77). Ostali su – bojkotirali ligu čiji prvak, inače, stječe pravo nastupa u Prvenstvu BiH.

Post Klubovi bojkotiraju ligu Herceg Bosne, traži se sazivanje izvanredne Skupštine KS BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO