Izgradnja tvornice GS “Rama” ponovno na udaru

Tek što su započeli pripremni radovi za tvornicu metalskih proizvoda GS  “Rama” u poslovnoj zoni “Izlaz”, odmah su se pojavili HDZ-ovi dušobrižnici zatražili inspekciju iz Kantona Sarajevo.

IZ RUBRIKE “VJEROVALI ILI NE”: Ima ih koji bi zaustavili izgradnju nove tvornice!

Kada to nije uspjelo pojavili su se ponovno te zatražili županijsku rudarsku inspekciju Hercegovačko-neretvansku. Županijski rudarski inspektor Ivan Mikulić pojavio se 18. 8. 2022. godine u poslovnoj zoni Izlaz po anonimnoj prijavi.

Ovaj inspektor stavio je primjedbe o navodnoj eksploataciji kamena, mada se radi o iskopu temelja za buduću tvornicu na Izlazu. Prema Odlukama Općinskog vijeća Prozor-Rama obveza Općine Prozor-Rama je kupiti zemljište i pripremiti ga za izgradnju tvornice.

Gdje se pišu anonimne prijave i koji je cilj?

Iz dosadašnjih iskustava lako je naslutiti da se baš te anonimne prijave smišljaju u uskim krugovima iza debelih samostanskih zidina dok se izvan njih predstavljaju kao spasitelji Rame.

Iz ureda Načelnika općine Prozor-Rama kazali su: „Ne znamo zašto nekome toliko smeta izgradnja tvornice i sve što se odvija oko nje. Upravo najviše smeta onima koji se predstavljaju kao duhovni i ekonomski spasitelji Rame. Iz prijava i inspekcijskog nadzora jasno je tko stoji iza svega. Građevinski poduzetnik Dragan Radić koji godinama nije u stanju platiti porez za nekretnine u Rami do kojih je došao političkim putom. Ta ista skupina već šest godina stopira otvaranja Doma za stare i nemoćne.  Što se tiče poslovne zone “Izlaz”, postoji sva potrebna dokumentacija. Materijal se odlaže na adekvatan način. Sretna je okolnost da se istovremeno rekonstruira put za Orašac pa se bez štetnog utjecaja po okoliš može ukloniti materijal od iskopa temelja.“

  Sestra Brigita Bošnjak iz Rame položila doživotne zavjete kao članica reda klarisa u Brestovskom kod Kiseljaka

Cilj ovih prijava nije samo ometanje izvođenja radova kako bi se u općini Prozor-Rama stvorilo i do 250 radnih mjesta, nego i uništavanje časti i poštenja ramskog čovjeka, ali i njegove egzistencije.

Zar netko može biti protiv tvornice i radnih mjesta za neki sitni politički šićar ili koju novčanicu?

Izgleda da može. No takvi, i slični, neće uspjeti omesti izgradnju tvornice GS “Rama”, ali i drugih vrijednih projekata koje izvodi općina Prozor-Rama.

Svakako valja podsjetiti još jednom da je već šest godina iz istih krugova blokirano otvaranje Doma za stare i nemoćne, a od kojeg bi bilo višestruke koristi. Oko 40 osoba bi dobilo posao, ali „kameno ljudsko srce nema smilovanja“.

„Bili smo naivni i previše i  vjerovali pojedinim likovima i tako smo došli u situaciju da nam je gotov Dom neotvoren, što se sasvim sigurno neće dogoditi s tvornicom unatoč nastojanju kojekakvim spletkaroša da obustave radove i onemoguće početak, a kamoli završetak radova na tvornici GS “Rama”. Koliko god se budu trudili neće uspjeti”, kazali su iz Ureda Načelnika općine Prozor-Rama.

Izgradnja tvornice GS “Rama” ponovno na udaru

Izgradnja tvornice GS “Rama” ponovno na udaru

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Za blagdansku trpezu morat ćemo izdvojiti i 50% više novca nego prošle godine

Vremena kada smo pisali o najskromnijoj blagdanskoj košarici od...

FOTO | Neum: Pogledajte tko je najbolji u lovu na lignje

Drugu godinu za redom u Neumu je održano natjecanje...

INNSBRUCK: Održan XII. Susret Uzdoljana

Dvanaesti susret iseljenih Uzdoljana održan je u Innsbrucku 3....

Više nema obustave prometa na cesti Čapljina – Mostar

Promet na magistralnoj cesti M.17, dionica Buna – Tasovčići,...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo