back to top

Izdato narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra i bujičnih poplava

Narandžasto upozorenje izdato je za danas za sve krajeve Bosne i Hercegovine zbog jakog vjetra, koji će u ponegdje dostizati udare i do 110 kilometara na čas, objavio je Meteoalarm.

Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Udari vjetra između 50 i 80, a u višim područjima do 90 kilometara na čas. Mogući su i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

Padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima. Intenzivnije u drugom dijelu dana i tokom naredne noći.

Očekivana količina padavina je između 40 i 80, lokalno na sjeverozapadu Hercegovine do 100 litara kiše po metru kvadratnom, a prema meteorološkoj prognozi se na području slivova Neretve i Cetine očekuju obilne padavine, lokalno jakon inteziteta, tako da postoji mogućnost pojave bujičnih poplava i klizišta.

Očekivani početak događaja je 21.10., a očekivani vrh vodnog vala je od 21.-22.10.2023.godine, informisali su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

radiokonjic.ba/fhmzbih.gov.ba

20.10.2023.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO