Inostrane kompanije iskazuju interes za ulaganje u Konjic

Nakon italijanskih investitora CO.VE. ENGINEERING, interes za ulaganje u Konjic iskazale i druge kompanije iz Italije, te Austrije i Njemačke

Nakon što je italijanska kompanija CO.VE ENGINEERING iskazala interes za investiranje u Konjic i otvaranje svojih proizvodnih pogona u narednom periodu, u posjeti Konjicu ovih dana su i poslovni partneri ove kompanije iz Italije, Austrije i Njemačke, kako bi sagledali mogućnosti da i oni krenu u realizaciju sličnih projekata upravo na području Konjica i Jablanice.

Tokom boravka u Konjicu, potencijalni investitori upoznali su se sa radom konjičkih privrednika, njihovim djelatnostima, mogućnostima za uvezivanje i realizaciju zajedničkih ili individualnih projekata, koji bi rezultirali stvaranjem uslova za zapošljavanje i edukaciju zainteresiranih za rad u oblasti metalske industrije.

Grad Konjic i Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika u cilju što kvalitetnije prezentacije svih privrednih potencijala na ovom području organizovali su niz sastanaka tokom kojih su privrednici iz Italije, Njemačke i Austrije imali priliku predstaviti svoj rad.

– Nastojimo Konjic na pravi način predstaviti svima koji žele da investiraju ovdje sa kvalitetnim projektima, koji će omogućiti još veći privredni razvoj i prosperitet naše lokalne zajednice i Bosne i Hercegovine. Priznanje koje je Grad Konjic dobio “Kruna razvoja privrede” je zasluženo i cilj nam je da ga opravdamo i u budućnosti. To je obaveza za sve nas da budemo još više usmjereni prema ljudima koji žele da investiraju na području Konjica. Mi ćemo kao i do sada, sa Udruženjem poslodavaca nastojati pratiti sve potrebe koje su privrednici iskazali, usmjeravajući svoje aktivnosti prema njima. Cilj je sačuvati nivo proizvodnje i zaposlenosti koji je postignut, kao i stvarati uslove za dalje proširenje proizvodnje i zaposlenosti – kazao je nakon jednog od sastanaka gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozivajući sve koji žele da upoznaju privredne potencijale Konjica da dođu u ovaj grad.

  “Pržice 2022“: Pobjednik Memorijalnog turnira AM SDA Konjic
Inostrane kompanije iskazuju interes za ulaganje u Konjic

– Značajno je da se nakon upoznavanja sa mogućnostima koje Konjic nudi, kreiraju određene ideje kako i na koji način možemo biti na usluzi zainteresiranim privrednicima. Mi smo trenutno u potrazi za novom radnom snagom i mislim da sve ove aktivnosti mogu dovesti upravo do kvalitetnije radne snage, kroz dodatne edukacije primjenjujući iskustva kolega iz Austrije, Njemačke i Italije. Zajedničkim snagama Grad Konjic i naše Udruženje nastojat će i dalje raditi na edukaciji srednjoškolaca u skladu sa potrebama tržišta rada, kako bi im što lakše obezbijedili radna mjesta – kazao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.

Grad Konjic

radiokonjic.ba

23.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Na tržištu BiH nalazi se flaširana voda puna bakterija

Prije više od deset dana Zavod za javno zdravstvo...

ZZO HNŽ-a započinje distribuciju premije zdravstvenog osiguranja za 2023. godinu

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije u četvrtak, 1. prosinca,...

Pripreme za sezonu 2023.: Želja nam je prestići uspjeh iz 2019. godine

Nakon još jedne iznimno uspješne turističke sezone, Neum nastavlja...

Održani preventivni stomatološki pregledi

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru organizirao je danas u...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo