HT Eronet sudjelovao na 6. Digitalnom summitu Zapadnog Balkana

U Sarajevu je završen dvodnevni, šesti po redu, Digitalni summit Zapadnog Balkana, najveći regionalni događaj o suradnji u području digitalne transformacije, u organizaciji Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i uz potporu Vijeća za regionalnu suradnju (RCC). Na događaju je sudjelovao i HT Eronet čije je izaslanstvo u Sarajevu predvodio v. d. predsjednika Uprave dr. sc. Goran Kraljević.

Ovaj je događaj okupio više od 500 sudionika, 150 tvrtki i više od 100 govornika kroz različite panele.

U jednome od njih na kojemu se raspravljalo o temi obrazovanja za 21. stoljeće i povezivanja bh. škola s internetom u što je uključen i ured UNICEF-a u BiH, sudjelovao je i savjetnik člana Uprave HT Eroneta Zdenko Rozić.

Rozić je, između ostaloga, istaknuo:

„Svoju društvenu odgovornost HT Eronet potvrđuje pružanjem kvalitetnih telekomunikacijskih usluga, ali i stalnom potporom obrazovnim, kulturnim i drugim institucijama, putem sponzorskih aktivnosti. Podsjetimo samo na platformu za e-škole tijekom pandemije koronavirusa, kroz koju je HT Eronet, učenicima i studentima, omogućio obrazovanje, ali i besplatan pristup internetu, donirao SIM kartice i tablete. Također, HT Eronet za obrazovne institucije ima posebne cijene pristupa internetu, tj. besplatan priključak i korištenje opreme (1KM) i 50% popusta u odnosu na druge korisnike….“

Gledajući pak stvarne potrebe, na panelu je ukazano kako školama zapravo ne trebaju donacije i različite pogodnosti, nego preduvjeti za provedbu njihovih planova i programa rada. Obrazovne institucije, od razine škola do ministarstava, moraju preuzeti svoje obveze i odgovornost po pitanju procesa digitalne transformacije. Mjerodavni iz područja elektroničkih komunikacija pak (ministarstva, Regulatorna agencija za komunikacije, telekom operatori) imaju društvenu obvezu pripremanja širokopojasne mrežne infrastrukture, kako bi se mogle realizirati potrebe koje iskažu obrazovne institucije. Za takve aktivnosti neophodna je strategija razvitka širokopojasnog pristupa i koordiniran rad na provedbi iste.

Inače, glavna je poruka ovoga summita da je Balkanu, po uzoru na transportnu i energetsku, potrebna i digitalna zajednica.

U sklopu summita, u izložbenom dijelu, sa svojom su se ponudom predstavile i najznačajnije ICT i telekomunikacije tvrtke, među njima i HT Eronet.

Post HT Eronet sudjelovao na 6. Digitalnom summitu Zapadnog Balkana je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO