HNK: Javni poziv za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini.

Ministarstvo za pitanja boraca HNK-a objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini. Preme riječima Olivera Solde, ministra za pitanja boraca u HNK-a, navedenim programom je obuhvaćeno nekoliko kategorija.

“Javni poziv je objavljen prošle sedmice i mi kroz ovaj program dajemo podršku za osnivanje i rad boračkih zadruga, zatim za osnivanje obrta u tekućoj godini, održivosti porodičnih gazdinstava i borcima-poljoprivrednicima”-kazao je ministar Soldo, dodavši da su Vlada i Skupština HNK-a osigurali 270.000 KM koje će biti podijeljeni po lotovima.

“Imamo već imenovanu komisiju koja će aplikante valorizirati na način da odaberu one koji ispunjavaju uslove, uz mogućnost provjere na terenu, jer uvijek želimo vidjeti čime se borac bavi i da li je novac koji dajemo namjenski utrošen-naglasio je Oliver Soldo, ministar za pitanje boraca HNK.-a.

Sve dodatne informacije u vezi s Javnim pozivom za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini, koji je otvoren do 5.decembra, možete pogledati na sljedećem linku.

JAVNI-POZIV-ZA-PODNOSENJE-ZAHTJEVA-ZA-DODJELU-SREDSTAVA-POMOCI-ZAPOSLJAVANJA-I-SAMOZAPOSLJAVANJA-BRANILACA-I-CLANOVA-NJIHOVIH-PORODICA-U-HNK-U-2022.Preuzmi

radiokonjic.ba

29.11.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Raspodjela sredstava iz EU: Evo tko će dobiti po 600 KM

Tijekom prva dva mjeseca ove godine trebali bi biti...

Program svečanog obilježavanja Dana Grada Ljubuškog

Nizom događaja, uz bogat program bit će obilježen Dan...

Skauti se remijem dodatno izdvojili na vrhu ljestvice

Otvaranje proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi je za...

U SKB Mostar nema teških slučajeva zaraze streptokokom

Dok broj zaraženih streptokokom u Europi i susjednoj Hrvatskoj...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo