HKUD „Brotnjo“ Čitluk nastupilo na 22. Čepinskim suncokretima

Proteklog vikenda četrdeset članova HKUD „Brotnjo“ Čitluk iz Čitluka otputovalo je kod svojih prijatelja u Čepin na tradicionalnu manifestaciju 22. „Čepinski suncokreti“. Na Čepinskim suncokretima čuvari tradicije iz Brotnja predstavili su dio bogate kulturne baštine kraja iz kojeg dolaze.

Podsjetimo, HKUD „Brotnjo“ Čitluk i KUD „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin iz Čepina još 2007. godine, u sklopu obilježavanja tradicionalne turističko, kulturno – gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo“, potpisali su Povelju o prijateljstvu ova dva društva.

Potpisivanju Povelje o prijateljstvu prethodila su već ranijim poznanstvom sa članovima društva iz Čepina i ona se održava i dalje. Kako su nam kazali stariji članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk , to prijateljstvo je prešlo gotovo u rodbinsku vezu između pojedinih članova ova dva društva.

Ovom prigodom rukovodstvo i članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk najsrdačnije zahvaljuju domaćinu i svim članovima KUD „I.K.Adamović“ Čepin na prekrasnom dočeku i zajedničkom druženju kako za vrijeme tako i nakon nastupa.

Isto tako rukovodstvo i članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk pozivaju sve zainteresirane da se učlane u jednu od sekcija Društva i tako započnu zajedničko druženje, te u zajedništvu s ostalim članovima započnu s učenjem tradicionalnih pjesama i plesova, putovanjima i upoznavanjem ljudi i različitih krajeva.

Za više informacija zainteresirani mogu kontaktirati Marinka Bukovca, predsjednika Društva, na broj: 063/869-261.

The post HKUD „Brotnjo“ Čitluk nastupilo na 22. Čepinskim suncokretima appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO