back to top

Hercegovac (55) koji je švercao kokain sa likom Al Kaponea pobjegao iz kućnog pritvora u Argentini

Argentinske sigurnosne snage priopćile su jučer da je Božidar Božo Ratković (55), poznati narko krijumčar, pobjegao iz kućnog pritvora u gradu Aveljaneda, gdje je od kolovoza služio zatvorsku kaznu u kući svoje 30 godina mlađe djevojke, prenose Nezavisne novine.

Argentinski mediji prenose kao kuriozitet da je do bijega došlo istog dana kada je Daniel Sofia “El Tano”, inače ranije povezivan sa Ratkovićem, osuđen na 11 godina zatvora zbog pokušaja šverca 1600 kilograma droge u Dubai.

Teško zdravstveno stanje

Ratkovićeva djevojka je inače u kolovozu mjesecu dala sve garancije “da će učiniti sve i osobno se angažirati” da Ratković ne napušta mjesto koje mu je određeno za kućni pritvor.

Inače, on je prebačen u kućni pritvor jer se nalazi u teškim zdravstvenom stanju nakon što je u siječnju ove godine pretrpio moždani udar. Tada je došlo i do djelomične paralize određenih dijelova tijela i teških neuroloških oštećenja zbog čega je šest mjeseci bio hospitalizovan. Upravo zato se ne zna kako je uspio da pobjegne.

– Oglas –

Podsjetimo, Božidar Ratković, porijeklom iz Trebinja, uhićen je u svibnju prošle godine u Argentini u velikoj policijskoj akciji kao jedan od vođa balkanskog kartela, a tereti se da je pokušao da prošverca velike količine kokaina iz Južne Amerike u Europu. Na paketima kokaina pronađene su slike Al Kaponea i meksičkog narko-bosa El Menčo.

Kako su tada prenijeli argentinski mediji, Ratkovića su policijski inspektori pratili devet mjeseci, a uhićen je kad je pokušao da iz Argentine pobjegne u Boliviju.

– Oglas –

Lažni identiteti

– Ratković nije znao da je na meti argentinske policije, koja je mjesecima pratila njegovu grupu i utvrdila da ovaj ogranak balkanskog kartela posluje najmanje godinu i po dana. Vjeruje se da je on drogu slao iz Južne Amerike u Europu, a u travnju ove godine izvedena je spektakularna akcija – prenijeli su mediji neposredno nakon hapšenja.

Ratković, kako prenose mediji, poznat je po nadimku Božo, ali je koristio i kodno ime Brale. Inače, argentinskim vlastima je poznat kao “čovjek sa 1000 lica” jer je često koristio lažne identitete. U posljednjem uhićenju Ratković je koristio ime Džeferson Do Karmo Pereira.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO