HAMIDOVIĆ: Biće dovoljan jedan bod za Euro

hamidović: biće dovoljan jedan bod za euro

Večeras (20 sati) rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Cazinu dočekuje Sloveniju u okviru skupine 7 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

To je prva prilika da se izabranici Irfana Smajlagića primaknu plasmanu na Euro, a nakon toga će imati još jednu protiv Crne Gore u Podgorici 30. travnja (18 sati). Na EP putuju dvije najbolje selekcije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane iz osam skupina kvalifikacija.

 – Kompletni smo, priključili su se igrači koji su nam nedostajali. U četvrtak nas očekuje utakmica protiv Slovenije, oni dolaze u nešto pomlađenom sastavu. To ne mijenja njihovu razinu kvalitete. Nadam se da ćemo zdravi dočekati utakmicu i osvojiti barem jedan bod, što će nam biti dovoljno da se plasiramo na EP. Ovim putem pozivam sve navijače Bosne i Hercegovine da nas podrže, rekao je lijevi bek reprezentacije Dino Hamidović.

Izbornik Irfan Smajlagić uvijek ističe težnju da ekipa napreduje, a onda posljedično dođe i do rezultata. Na raspolaganju su mu svi igrači, osim povrijeđenih Josipa Perića i Dejana Malinovića.

 – Mi smo u procesu stvaranja tima, tako da je svaki igrač dobro došao i sam sebi stvara situaciju o kojoj mu ovise sadašnjost i budućnost u nacionalnom timu. Tražimo najbolje mogućnosti i najbolje izvedbe, odnosno pokušavamo najbolje iskoristiti ono što imamo u ovom momentu. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija, objektivno smo uradili ono što sam očekivao. Slovenija i Crna Gora su za nas na samom početku bili izuzetno teški protivnici, dok je protiv Kosova već bio uočljiv progres i određeni sistem našeg igranja. Taj napredak iz ciklusa u ciklus nam je zapravo i cilj u stvaranju tima za dugoročniji period, istaknuo je Smajlagić.

HAMIDOVIĆ: Biće dovoljan jedan bod za Euro

Igrači bh. tima su optimisti pred dvoboj, a eventualni plasman na Euro u Njemačkoj bi bio treća završnica naše reprezentacije kad su u pitanju europska prvenstva.

Završnice Kupa u Vogošći i Hadžićima

Upravni odbor RS-a BiH je odlučio da se završnica Kupa BiH za rukometaše igra u Vogošći 27./28. svibnja. Završnica za rukometašice se igra u Hadžićima 20./21. svibnja. U muškoj konkurenciji sastat će se Vogošća i Sloboda, te Hercegovina i Izviđač. U ženskoj konkurenciji igraju Hadžići – Borac i Izviđač – Grude. Er.B.

SKUPINA 7

1. Slovenija     4          4          0          0          23        8

2. Crna Gora   4          2          0          2          10        4

3. BiH 4          2          0          2          -9         4

4. Kosovo        4          0          0          4          -24       0

5. kolo (27. 4.)

BiH – Slovenija          20.00

Kosovo – Crna Gora   20.15

6. kolo (30. 4.)

Slovenija – Kosovo    18.00

Crna Gora – BiH         18.00

The post HAMIDOVIĆ: Biće dovoljan jedan bod za Euro appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Izračun PDV-a i PDV kalkulator

U svakodnevnom poslovanju, bilo da ste vlasnik trgovine, uslužnog...

Od lokalnog kanala do globalnog fenomena u okrilju TNT grupacije

Kanal 6 televizija, jedan od najgledanijih medijskih izvora u...

Svjetsko prvenstvo u atletici u Budimpešti

Svjetsko prvenstvo u atletici, događaj koji godinama okuplja najtalentovanije...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO