Grude: Materijalne štete ima, velika stijena završila u dvorištu kuće

Materijalne štete ima, a na sreću ozlijeđenih nema”, informacije su to koje je za Bljesak.info potvrdio ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

”Trenutno smo na pdoručju Grudskog Vrila gdje je došlo do urušavanja velike stijene u dvorištu obiteljske kuće”, rekao je Martinović i dodao kako trenutno zaprimaju još poziva te će zasigurno biti zabilježeno još sličnih oštećenja.

Istaknuo je i kako su učenici iz tri škole na području Gruda bili su evakuirani nakon što je potres jačine 4,6 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici pogodio područje zapadne Hercegovine.

”Oni su iz mjera predostrožnosti uradili jednu vježbu jer smo u proteklom razdoblju i imali vježbe evakuacije u ovim školama’’, dodao je i ponovio kako nije bilo oštećenja na ovim prostorijama.

Riječ je o Osnovnoj školi Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima te Osnovnoj školi fra Stipana Vrljića u Gorici koje se nalaze uz sami epicentar potresa.

Epicentar potresa, koji se dogodio u ponedjeljak u 10:29 sati, bio je 7 kilometara zapadno od Gruda, točnije u selu Drinovci u blizini jezera Krenica na dubini od 10 kilometara.

Pročitajte više na: bljesak.info

Objava Grude: Materijalne štete ima, velika stijena završila u dvorištu kuće pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO